Ostin neljävuotiaalle oman luomiväripaletin, ostaisitko sinä?

torstai 26. huhtikuuta 2018

Olivia tykkää ihan hirveesti tehdä mun kanssa samoja asioita. On kovin kiinnostunut kaikesta mitä äiti tekee ja haluaa osallistua tekmisiin. Esimerkiksi meikkaus ja hiustenlaitto on kiinnostuksien ykkös paikalla. 

Mä en meikkaa tai laita hiuksia edes joka päivä, mutta ainakun laitan meikkipussin pöydälle tulee siihen pieni utealias tyttö. Haluaa sutia äidin sudeilla omia kasvojaan ja kysyy "mihin tällä laitetaan?" Taputtelee meikkisienellä omia kasvojaan ja katsoo peilistä tarkasti mihin kohtaan sienellä tuputtaa "meikkivoidetta" - Oikeasti sienessä siis ei ole mitään. Oliviaa on äidin meikit kiinnostanut ihan pienestä lähtien. Taisi olla yhden vuoden ikäinen, kuin salaa jo suti huulipunaa pitkin kasvoja. 

Joskus juhliin Olivia haluaa, että hiukset kiharretaan ja näin olen tehnyt tytön pyynnöstä. Sekä saa laittaa hitusesti kimalettea poskiin. - Onko tämä väärin? Onko tosiaan ok kihartaa ja antaa neljävuotiaan laittaa hitusen meikkiä? 

Mä en tiedä onko se ok, mutta kyllä mä eilen ostin euron maksavan luomiväripaletin neljävuotiaalle lapselleni. Jatkossa ei tarvitse neidin tuhria äidin meikkejä. 
Mä tiedän, joidenkin kauhistelevan tätä, että olen ostanu neljävuotiaalle luomiväripaletin sekä sen lisäksi neidillä on oma huulikiilto, huulirasva ja kynsilakkoja. 

Joku varmasti myös ajattelee, että meikit eivät ole myrkyttömiä ja mun pitäisi miettiä mitä kaikke meikit sisältää. -Ei ne olekkaan, mutta neitokainen käyttää niin pienissä määrissä näitä eikä myöskään joka päivä. Sekä putsataan aina hyvin meikkileikkien päätteeksi.

Muistatte varmasti lapsena olleet meikkipäät missä oli mukana vahamaisia meikkejä ja niitä sudittiin samaan tahtiin omiin kasvoihin, kuin siihen nuken päähän. - Ajattelen itse asian näin, meillä ei vain ole sitä meikkipäätä sekä meillä on oikeat meikit, mitä käytän myös itseni kasvoihin. Henkilökohtaisesti itse en haluaisi, että lapseni sutisi niillä vahamaisilla "meikeillä" kasvojaan. Mulla ei ole tähän mitään sen kummempaa syytä, että miksi en halua. En vai koe niitä sen turvallisimksi, kuin oikeita meikkejä. Myös itsellä ne varmaan tukkisi kasvojen ihohuokoset aika äkkiä, niin miks ei lapsenkin? Pitäisi tehdä ihan tutkimus mitä ne vahamaiset väris sisältävät, kuinka turvallisia ne muka oikeasti on? 

Suomessa myytävät meikit täyttävät EU-standardit, joten uskallan lapseni antaa sutia itseensä luomivärejä. 

Haluan painottaa vielä, että en anna lapseni meikata päiväkotiin, koska mielestäni sinne se ei vielä tämän ikäisenä kuulu. Mutta en nää itse siinä pahaa, että kotona voidaan leikkiä värileikkejä meikeillä. 

Mitä mieltä te olette meikkileikestä tämän ikäisenä? 

-Tanja

3 kommenttia:

  1. No ei kai juhliin kihartamisessa mitään väärää olekaan ☺️ tai jos olis niin kai sitten myös juhliin letittäminen tai muu hiusten kampaaminenkin olis 😅 ja ajattelepa että mie laitan tytön hiukset lähes aina päiväkotiin (letille tai ponnarille yleensä) 😀 mulla ei itsellänikään ole kuin ripsari käytössä enkä meikkaan kovin usein, mut kyllä 3v on kiinnostunut ja olen kerran hänelle ripsaria vähän laittanut 🙈 yritän löytää luonnonkosmetiikasta mun herkälle/allergiselle iholle sopivat meikit ja siksi uskalsin benecosin ripsaria tytöllekin vähän laittaa 😊 muistan mieki noi meikkipäät ja niiden tahmeat meikit! Uskoisin myös että oikeat meikit on laadukkaampia ja turvallisempia kuin lapsille suunnatut lelumeikit, hauskoja äiti-tytär meikki leikkejä teille 😘

    VastaaPoista
  2. Itse ostin kans tuon saman luomiväripaletin mun 4v tytölle ettei sen tarvi mun meikeille mennä salaa kun leikkii frozenin Elsaa :D Välillä myös pidetään tytön kanssa meikkauspäiviä jos ei oo mihkään menoa ja silloin on molempien naamat sudittu kaikilla sateenkaaren väreillä :D

    VastaaPoista
  3. Onhan no nuoret neidit hyvä opettaa sosiaaliseen kusetukseen ja horon virka-asuun jo varhain.

    VastaaPoista