En käytä lapseni joululahjoihin satoja euroja,miksi?

keskiviikko 29. marraskuuta 2017

Joulunalla on moneen facebook ryhmään tullut kyselyitä paljon jokainen aikoo käyttää rahaa lapsen/lastensa joululahjoihin. Joillakin on niin isoja rahasummia, että melkein kauhistuttaa. Koska minähän en lapseni leluihin laita satoja euroja. Ja mielestäni minulla on siihen myös erittäin hyvä syy, vaikka en koe, että pitäisi olla mitään syytä siihen ettei aijo ostaa sadoilla euroilla lapsilleen lahjoja. Jokainen päättäköön rahasummansa itse, jonka haluaa lahjoihin käyttää. 
Tämä minun pikku taap..ro..ni.. Jep, kyllä olin kirjoittamassa taapero!! Hah, aika menee niin nopeasti. Eihän lapseni ole mikään taapero enää. ..Lapseni ei kohtele tavaroitaan kauniista. Ei todellakaan niinkuin tavaroita/leluja pitäisi kohdella. 

Lelut menevät rikki, koska niitä heitellään, purrraan ja rikotaan tahalleen. Eihän mikään esine kestä kaltoinkohtelua. Kirjat silputaan, pelit purraan ja imeskeellään sekä kaikki piirustukset on pakko repiä ym. 

Juuri joitakin viikkoja sitten meni IKEAN lelukeittiö rikki. Moni kysyy, että miten tämä on mahdollista? Voin vastata yhdellä sanalla, helposti. 
En koe tarvetta ostaa lapselleni lahjoja, kun hän kirjaimmellisesti silppuaa kaiken. Ei raha kasva puussa, eikä uudet lelut ole halvimmasta päästä. Tällä äidillä on ainakin sellainen olo, kun jotain ostan tiedän heittäneeni rahani suoraan roskikseen. Rahalle on meidän perheessä muutakin käyttöä. 

Nyt joku varmasti miettii, eikö meillä ole leluja, kirjoja tai pelejä. Kyllä meillä on, mutta en tule ostamaan niitä lisää älyttömiä määriä. Rikkinäisiä leluja,kirjoja heitän tasasin väliajoin pois, ROSKIIN! Ja jos uusia olen ostanut olen ne ostanut kirpputorilta. 

Moni lelu on äidin lukkojen takana ja niillä saa leikkiä vain, kun joku on vahtimassa leikkejä. Muuten pikkulegot häviävät tai barbien käden lähtevät irti rajuissa leikeissä.  
Onko teillä kotona tälläisiä pikkutuholaisia? Ostatteko paljon lahjoja lapsillenne? 

Kaikille kuitenkin ihanaa joulun odotusta ja kivoja shoppailu sekä paketointi hetkiä! 

-Tanja

9 kommenttia:

 1. Saako nauraa, kirjoituksesi oli juuri sellainen niinkuin meillä on tämä yks reilu 3,5v tuholainen. Eilen sai hajotettua nukkekodin osia, istui keinuhevosen päälle ja ruhjoi vaan alle ne, vaikka käskin ne kerätä pois. Ja sillä välin, kun siivosin niitä sotkuja hän repi nukkekodista katon, ei ole kuin muutama viikko kun olin sen juuri saanut nuoremmalle siskolle (joka siis ikäsekseen osaa nätimmin leikkiä) kasaan, kun kirpparilta olin sen ostanu ja se oli vähän kärsinyt. Meillä kirjat näyttää täsmälleen samalta kuin kuvassasi, osasta on revitty kannet erilleen ja niin uskomatonta, mutta se ohut lehtinen mikä on kannessa kiinni, niitäkin on väkisten revitty irti. Käsittämätöntä millaista voimaa ja tahallaan tavaroiden rikkomista täytyy tehdä ja etenkin juuri silloin kun katse on toisessa suunnassa vain pienen hetken. Olemmekin päättäneet ettemme uusia kirjoja osta tai jos ostamme niin ne on tiukasti lukkojen takana ja joita luetaan vain valvotusti. Enää ei houkuta ees kirjastosta lainaa kirjoja, kun niitäkin on revitty ja piirretty, mä sit nolona laitan viestiä, että lasten tekosia sillä ja sillä sivulla. Kummeille ja isovanhemmille sanoin juuri, että jos ostavat jotain niin kattokaakin, että se on kovaa muovia, josta ei saa ees voimaa käyttämällä mitään irti tai kovaa puuta. Siinä onkin miettimistä mikä on sellainen lelu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Helpottavaa" kuulla, että muilla vähän samanlaista, kuin meillä! Tsemppiä teille ja kiitos mukavasta kommentista! Ihanaa joulun odotusta koko perheelle!

   Poista
 2. Meillä ainakin hajoo kaikki pikku lelut. Pakko olla jotain isoja ja kestäviä että pysyy ehjänä 🙈😅

  VastaaPoista
 3. Meillä on poika saanut sanoa mitä toivoo ja niistä karsittu ajan kanssa ne 3 mistä eniten puhutaa. Kun isovanhemmat ja kummit ostavat jokainen vielä 1-2 lahjaa niin mielestäni siinä riittävä määrä.
  Lahjat tulee maksamaa 20-60e kpl

  VastaaPoista
 4. On kyllä juu tuholaisia! Meillä on duplo-palikoitakin tuhottu, minä kun luulin että duplot on tyyliin ikuisia :D Aika sama mentaliteetti täälläkin, kirpparilta suurin osa, ja enpä muutenkaan ostais mitään överikalliita lahjoja, tai pariakymmentä pakettia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dublot? Miten voi olla? Oma lapsi ei (vielä) ole niitä kerennyt tuhoamaan, en kyllä ihmettelisi, vaikka joskus sellainen päivä tulisikin eteen! Voiei, tsemppiä teille ja kiitos kun jaksoit kommentoida! Ihanaa joulun odotusta teidän koko perheelle! :)

   Poista
 5. Hahaha aivan loistava kirjoitus!! :'D Pystyn samaistumaan tähän täysin, meilläkin asuu pikkumies joka tuhoaa kaiken! Kiitos vertaistuesta ja kiitos tästä tekstistä. :)

  VastaaPoista