Lukihäiriöinen bloggaaja

keskiviikko 21. maaliskuuta 2018

Sulla on lukihäiriö, mutta silti tykkäät pitää blogia. Tykkäät kirjoittamisesta, vaikka sua ei ois ehkä siihen niin täydellisesti luotukkaan. 

Mä ymmärrän, että ihmisellä jolla ei ole lukihäiriötä on vaikea lukea tekstejäni ja todennäköisesti teksti myös jää lukematta, koska virheet alkavat ärsyttää niin suunnattomasti. 
Joka on toki harmillista, mutta aina ei kaikkia voi tosiaankaan miellyttää. 

Sain anonyymi kommentin, jossa sanottiin että "Kannattaisi ehkä ajatella lukijoita." - Ja tähän tartuin, koska onhan tämä kummiskin vain ja ainoastaan minun blogini. Kirjoitan tänne sellaista sisältöä, kuin itse haluan. 

Valehtelisin, jos sanoisin että kirjoitan blogia ainoastaan vain itseäni varten. Näin teenkin 70%, mutta se jäljelle jäävä 30% on myös lukijoita varten, että he voivat saada mm. vertaistukea postauksistani. Kirjoitan mielestäni todella rehellisesti ja aidosti tekstini. 


Anonyymin sanoin: "Ei anna bloggaajasta hyvää vaikutelmaa se ajattelutapa, että "en itse huomaa, ihan sama mulle." - En mielestäni ikinä ollut, " että ihan sama." asenteella. 

Olen paljon miettinyt tapaani kirjoittaa ja kysynyt myös neuvoja asian suhteen, että mitä joku muu tekisi tilanteessani. Olen perustellut kantani, että tämä on _minun_ blogini, itse kirjoitan rehellisesti tänne kaikenlaista, joten myös kirjoitusvirheeni kuuluvat blogiini, koska ne ovat todella paljon osa minua ihmisenä. 
Kuva Pixabay
Kirjoitusvirheet eivät tee ihmisestä sen huonompaa. Olen myös saanut paljon ihania kommentteja siitä, että ihailevat minua siinä asiassa, että en anna lukihäiriön häiritä bloggaamista ja olen aloittanut bloggaamisen pahasta lukihäiriöstä huolimatta. 

Mielestäni tälläisten pikku seikkojen takia ei pitäisi antaa häiritä jonkin asian tekemistä mistä pitää. Kukaan meistä ihmisistä ei ole täydellinen, jokaisella on ne omat "vikansa" / vaikeudet. Lukihäiriö on oma vaikeuteni. Enkä anna sen häiritä bloggaamista, koska nautin tästä. Mutta en nauti halveksivista kommenteista kommentti boxissani. Jossa sanotaan, että en piittaa asiasta. - Kyllä piittaan, mutta tämä "virhe" kuuluu minun blogiini. 

Joten vinkkinä kaikille mielensä pahoittajille kirjotusvirheistäni, että kukaan ei pakota lukemaan tekstejäni, jos ne tuo mielipahaa ja ahdistusta. Muistakaa myös, että jokainen saa harrastaa sitä mistä tykkää, vaikka ei yltäisi aina täydellisiin suorituksiin! 

Olen myös vain ihminen, niinkuin tekin ruudun takana, joten ajatelkaa myös ennenkuin kommentoitte, jossa haluatte vain pahoittaa toisten mielen. 

Ihanaa aurinkoista päivää kaikille ja kiitos kaikille ihanille lukijoilleni kommenteista ja siitä, että seuraatte blogini kehitystä! Ilman teitä tämä olisi ehkä suoraan sanottuna vähän tylsää. Tiedän, että moni on saanu paljon vertaistukea blogistani! Kiitos! 

-Tanja 

10 kommenttia:

 1. Eiköhän jokainen aloita harrastukset yleensä "nollatasolta ja kehittyy matkan varrella. olet kehittynyt paljon kirjoittamisessa ja olet tehnyt työtä sen eteen. Minusta tuo on typerää että joku tulee tänne kertomaan kuinka tekstissä olevat virheet aiheuttaa sen ettei voi lukea. Ethän sinäkään mene katsomaan korttelilätkää ja kertomaan pelaajille kuinka vaikeaa on katsoa peliä kun he eivät ole nhl tasolla. Keep going <3

  VastaaPoista
 2. Minusta lukihäiriöisen bloggaaminen on osoitus rohkeudesta! Jokainen määrittäköön tekemisensä itse, niin kauan kuin ei loukkaa toisia. Tsemppiä ilkeiden kommenttien jaksamiseen ja mukavaa kevättä!

  VastaaPoista
 3. Mun ei ole ainakaan hankala lukea ja yhdissanoja en kaikkia osaa enkä niitä huomaa välttämättä. Mullakin virheitä tekstissä ja korjaan jälkeenpäin mutta se onkin munlainen blogi 😘

  VastaaPoista
 4. On todella hienoa ja tärkeää, että kirjoitat ja kerrot avoimesti lukihäiriöstäsi. Vertaistuki on suunnattoman tärkeää ja sitä löytää vain, jos ihmiset kertovat itsestään, kokemuksistaan ja haasteistaan avoimesti. Luokanopettajana näen paljon lapsia ja nuoria, joilla on haasteita esim. juuri kirjoittamisessa. En kuitenkaan estä heitä kirjoittamasta, vaan tuen ja kannustan! Lukihäiriön ei pidä olla este – se voi olla mauste. :)

  Tiesitkö muuten, että suositulla bloggaajalla Mami Go Go on myös lukihäiriö. Se ei estä häntä menestymästä.
  Kiitos avoimuudestasi ja ihanaa kevättä!

  VastaaPoista
 5. Mä näen kyllä sinun lukihäiriöisenä bloggaamisen vain ihailtavana. Niinkuin kirjoitit niin varmasti osa lukijoista saa tukea, rohkeutta ja mallia sinusta. 💜 Kiitos rehellisestä postauksesta 😊

  VastaaPoista
 6. Tosi hyvä postaus! Minusta on ihailtavaa, että haluat kirjoittaa lukihäiriöstäsi huolimatta. Ei sen kuulu kahlita elämääsi! Ilolla luen tekstejäsi, ei muutamat virheet asiaa laimenna😊

  VastaaPoista
 7. Hei! Törmäsin juuri blogiisi ja luin tuon nutturapostauksen ja siihen liittyvät kommentit. Huomasin kyllä kirjoitusvirheet, mutta se ei missään nimessä häirinnyt lukemista. Itse asiassa tuntui, kun teksti olisi niillä kivasti maustettu. Joten höpöhöpö tuollaisille anonyymeille, joilla muka menee päivä pilalle pikku asioista. Jatka samaan malliin!

  VastaaPoista
 8. Itse lukihäiriöisenä musta sun blogi on niin helppoa luettavaa! :D

  VastaaPoista
 9. Itse en koe pieniä kirjoitusvirheitä häiritsevänä (toki en kaikkia varmaan huomaakkaan) kunhan tekstit ovat mielenkiintoisia. Itse uskalsin vihdoin aloittaa oman blogin kirjoittamisen. Jännittävää mutta mielenkiinnolla lähden itseäni haastamaan. Eniten minua on aikaisemmin "estänyt" juurikin vaikea lukihäiriö sekä se että olen viimeiset vuodet työskennellyt ruotsin kielellä. Oma epäilyni tarpeeksi hyvään kieleen kirjoittamiseen siis edelleenkin mietityttää, mutta jos ei uskalla yrittää niin ei voi koskosk onnistua :)
  Tsemppiä ja kiitki hyvästä blogista.

  VastaaPoista
 10. Mä en edes huomaa mitään virheitä. :O Ehkä siksi, että olen pitänyt itseäni aina lukihäiriöisenä - sitä ei ole koskaan tutkittu ja todettu. Mutta tiedän siitä, koska jälkikäteen löydän paljon virheitä teksteinä ja paljon on sellaista oikeinkirjoitukseen liittyviä sääntöjä, joista ei mulla mitään hajua.

  Älä anna tuollaisen asian sua häiritä. Nimenomaan kirjoitat itsellesi ja sillä tyylillä kuin haluat. Pois ne, jotka eivät kestä lukea. _Mun_ mielestä asiasisältö on blogissa tärkeintä ja pilkunviilaaminen on aivan toissijaista.

  VastaaPoista