Ajan tuomia arpia

tiistai 29. joulukuuta 2015

Tässä on minun vatsani. Ei sixpäkkiä ja raskausarpia on ja paljon. 

Teininä arpia tuli tisseihin, sisäreisiin ja lantioon. Ne ovat jo vaaleita, ajan kuluttamia arpia. 

Sain uudet arvet odottaessani Oliviaa. Arpia tuli todella paljon, mutta en ottanut ressiä. Olinhan raskaana ja vatsa kasvoi. En rasvannut vatsaani säännöllisesti, koska en usko siihen, että arpia ei tulisi, jos käyttäisi öljyjä tai voiteita säännöllisesti. Uskon vain siihen, että arpia tulee, jos on sellainen iho, että niitä on tullakseen. Minulla oli iho, johon niitä tuli. Kestän sen kyllä. 
En ole laiha, ympärysmittaa löytyy. Kestän senkin. Eihän se ole, kuin omasta tahdosta kiinni saada mittaa vähän pienemmäksi. Ja olen saavuttanut jo muutaman kilon pienemmän vyötärön. Jatkan saavuttamista pienemmästä vatsasta pikkuhiljaa.

Mutta miten arpien käy, kun painoa putoaa? Ryppyisyys lisääntyy, vatsani on, kuin rusina. Täynnä seepran raitoja. Rusina seepra toisin sanoen? Onko se kaunista, minusta ei. 

Vaikka vatsani on saanut kokea todella hienon asian, en silti saa näistä seepra raidoista kaunista. En, vaikka pyörittelisin asiaa päässäni ja katsoisin peilistä pitkin päivää vatsaani. 
Mutta raitojen kanssa oppii elämään. Ne ovat nyt osa minua. Ne ovat osa menneisyyttä ja tulevaa. Ne eivät häviä mihinkään, korkeintaan vain vaalenevat.  

Olen äiti jolla on seepra masu. 

Häpeättekö te teidän raitoja? 

-Tanja

10 kommenttia:

 1. Mulla on ympäri kroppaa arpia, pohkeissakin, mutta ne on ollu aina aika huomaamattomia silti. Nyt toisen raskauden jälkeen löysty kyllä iho lisää ja arpia tuli laajemmalle ja vähän isompina, mutta en muista niitä ikinä :D ainoo mikä näyttää vähän oudolta on kun tuli siitä ihottumasta sellasia pisteitä mitä on arpia, kun oon repiny ihottumanäpyt niin verille. On sit sellasia punasia pisteitä siellä täällä, mutta en niitäkään kyl muista muulloin kun peilin edessä :)


  Eli en häpeä, vaikka arpia onkin paljon ja laajalti. Ei oo tosi leveitä, mutta näkyy kuitenkin hyvin ja tehny ihosta selvästi löysemmän kun aijemmin oli. Ne on kauniita kun kertoo elämästä, kannattaa kattoo instagramissa sellasia #loveyourlines ja sieltä löytyy mustavalkoisia kuvia arpien koristamasta vartalosta, ne on oikeesti kauniita ja ihmeellisiä niissä kuvissa!

  Oon sitä mieltä ettei kaikki raskausarvet oo niin kauniita, mutta ei mikään oo ikinä saanu mua pitämään niitä ällöttävänä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kommentti Kuu! :)

   Se ihottuma oliki ihan karseen näkönen, en tajuu miten kestit sen!

   Poista
 2. Mullakin on seepramasu,nyt jännitän paljonko tässä raskaudessa tulee uusia arpia.
  :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii saa nähä miten sulle nyt sitte niitä tulee! Jännä nähä!

   Poista
 3. Nuo tiikerin raidat kertovat kauniin tarinan siitä kuinka olet saanut kantaa sisälläsi kallisarvoista aarretta.♥

  VastaaPoista
 4. Mulla on raitoi ulko- ja sisäreisissä, hieman pakaroide sivussa, tisseissä. Ja varmaa jossai mihin en itse näe :D Ite en oo yhtään moksiskaan noista, ihme kyllä! Kuljen aamulla alasti kotona ennenkuin saan kuteet niskaan ja kesät kuljen shortseissa, eikä reisiarvet jää piiloon, kun niitä on polviin asti. Mutta mie oon äiti, niin oon ajatellu ja ylpeänä ollut arvista, että mulla on äly ihana poika <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 Hyvin ajateltu, Jatka samaan malliin!

   Kaikki ei vaan oo niin sinut seepramasun kanssa niin siks just halusin tehä postauksen siitä. Koska mulla on niitä kans ihan kiktettävästi, niin joku joka pohtii asiaa niin toivottavasti löytää ihmisiltä tälläsiä kuvia! :)

   Poista