Väsynyt, mutta onnellinen

tiistai 8. joulukuuta 2015

Ja näin se on tullut päätökseen.. 

Jännitti ja pelotti niin, että oksetti! En nukkunut, pelkäsin aivan liikaa tulevaa. Halusin lähteä, mutta se pelotti ja ahdisti. 

Taidot omasta mielestä minimissään. Itsevarmuus tiessään ja epäonnistumisen pelko oli liian suuri. Ystävien ja perheen kannustus puheitten ansiosta uskalsin pakata laukut ja lähetä kohti tuntematonta. 

Valintahan oli oma lähteä toiselle paikkakunalle, mutta kyllä se vaan silti sai tähän tyttöön tärinät päälle. Jättää oma lapsi viikoiksi kotiin ja tehdä viikot töitä muualla. Viikot jaksoin niin, että ajattelin tulevaa perjantaita, jotta pääsisin kotiin. Loppua kohden tämäkin helpottui, viikot menivät yhtä nopeasti, kuin viikonloput kotona. 

Tein itselleni tavoitteet työharjottelulle. Missä haluan onnistua? Mihin haluan varmuutta? Olin päättänyt, että nämä kaksi asiaa on oltava kunnossa, jotta voisin sanoa onnistuneeni työharjoittelussa. Ja jotta voisin sanoa, että harjoittelusta on ollut hyötyä/apua tulevaan. 

Tiesin, että jokaisessa paikassa on erilaiset säännöt ja jutut miten toimitaan, mutta silti erillaisuus iski vasten mun kasvoja salama kirkkaalta taivaalta. Ahdistuin ja ajattelin, että tämä ala ei ole minua varten. Ala johon hain viisi kertaa ei olekkaan mun juttu. Vitutti ihan helvetisti. Päivät vierivät ja opin talon tavoille. Suhtautuminen työhön muuttui. 

Olen oppinut arvostamaan omaa työtä. 

Olen saanut todella paljon itsevarmuutta työskentelyyni. 

Olen päässyt pelostani myydä asiakkaille kotihoitotuotteita. 

Olen oppinut arvostamaan perhettäni enemmän. 

Olen oppinut luottamaan itseeni! 

Tavoitteena oli saada muutama juttu työharjoittelun aikana, mutta omasta mielestäni sain aikalaajasti asioita kasaan. 

Tämä työharjoittelu ei olisi ollut mahdollista ilman Olivian isää, joka on kannustanut yhtä paljon mua tähän, kuin ystävät ja muu perhe. Sekä asiakkaathan on myös saanut mua jatkamaan eteenpäin pää kylmänä, koska heiltähän se oikea palataute tulee. Matka on ollut henkisesti ja fyysisesti todella rankka mutta, nyt olen yhtä kokemusta rikkaampana ja on hyvä jatkaa tulevaa kohti! 

-Tanja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti