Äitiä säikytellään

keskiviikko 28. lokakuuta 2015

Tänään käytiin paino kontrollissa, koska viimeksi ei kuullemma ollut tullu painoa tarpeeksi puolen vuoden sisään, mitä ehkä olisi pitänyt tulla. Mä tressasin vähän, että mitäs jos 3kk päästä ei painoa ole tullut tarpeeksi. Luuleeko ne, että Olivia ei saa kotona ruokaa? No ajatukset painokontrollista jäivät taakse, mutta eilen illalla taas alkoi vähän jännittämään aamun aika. Olivia ei ole nimittäin mikään paras syömään kotona.

Olivia syö päiväkodissa lautasellisittain ruokaa, kun kysyin asiasta. Joten en ihmettele, että iltaisin ei välttämättä ruoka kotona maistu, koska nukkumaan mennään jo niin ajoissa. Mutta entäs viikonloput, kun ollaan kotona? Ainoa mitä tyttö suostuis syömään koko ajan hyvällä ruokahalulla.. on.. valmis lihapullat. Musta ne haiseekin niin oksettavalle, että miten toi lapsi pystyy niitä syömään. Meillä isi syö niitä, niin neitokainen on oppinut isin tavoille. Yök! Onneksi meillä ei niitä syödä kummiskaan päivittäin eikä viikottain. Isi saattaakin syödä, mutta Olivia ei, koska mä en niistä tykkää! Meillä menee aikalailla ruokailu niin, että meillä syödään sitä mistä mä tykkään. Esim ei varmasti tule koskaan olemaan kotona pinaattikeittoa, koska en voi sietää pinaatin makua. Olivia kyllä syö päiväkodissa näitä ruokia mitä kotona ei juurikaan syödä. Joten voin hyvällä omalla tunnolla jättää pinaattikeitot sun muut pois kotona ruokalistalta.

Siihen painoon takaisin, en myöskään ollut sen suuremmin huolissaan, koska Olivia on terve ja eikä näytä liian laihalta. Mun mielestä tyttö on sopusuhtainen omana itsenään. Aluksi olin tosi huolissani, mutta sain kuulla muutaman tsemppi puheen vanhemmiltani, että ei tarvitse olla huolissaan.

Nyt vihdoin mittoihin 
Laitan sulkuihin vanhat mitat

paino 11,5kg (10690g) 
Pituus 84.3cm (83.4cm)
Pää 45.6cm (45.4cm)

Nyt vihdoin ollaan yli kymmenen kilon! JEij! Mikä on aivan mahtavaa! No tällä kertaa, kun olimme omalla neuvolan tädille saatu aika hän ihmetteli, että miksi ollaan painokontrollissa, koska ihan hyvin painoa on tullut. Mutta saatiin toinen huolen aihe.. Ounou.. Se on pään ympärys mitta. Kuullemma mennyt reilusti ala käyrillä 9kk lähtien ja kukaan ei ole sanonut mitään. Joten nyt lähti lääkärille arvio pään mitoista ja maanantaina ollaan yhtä tietoa viisaampina.

Ollaan Kallen kanssa molemmat "pieni" päisiä, joten ei ole oletettavissa mitään jättiläis päätä Olivialle. Sekä Olivia oli vauvana tosi paljon selälleen, joten sen takaraivo on myös vähän litteä. En tiedä vaikuttaako se näihin mittoihin, mutta arvaatteko, kuinka tääkin otti kupoliin.. Jos oikeasti on jotain hätää Olivian pään kasvun kanssa niin kiva, että ei aikasemmin siitä oo mitään sanottu.

No nyt odotellaan, mutta nyt on yksi huoli vähemmän, painossa ei mitään vikaa! Mutta kyllä nää asiat mietityttää varsinkin, kun on ensimmäinen lapsi kyseessä niin ei oo mitään hajua mistään, mikä on ns normaalia.


ps. Huomaatteko uuden bannerin?!
-Tanja 

2 kommenttia:

  1. Hei Tanja! Minä painoin 16 kg 7 vuotiaana ja pidin 90-senttisen vauvan potkuhousuja. Ja ihan isoksi olen kasvanut. Ei kannata huolestua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Painosta en olekkaan enä huolissani! :)

      Poista