KÄPY DIY

sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Ne jotka mua seuraa instagramissa tietää, että oon lähi aikoina keräillu käpyjä ja tuunaillut niitä kahdella eritavalla. Kerättiin pihalta ihan tavallisia käpyjä, tuotiin sisälle ja alettiin hommiin.

Ensimmäisissä kuvissa en tehnyt mitään muuta kävyille, kun spreijasin ne lumisumutteella. Meinasin näistä tehdä oveen sellasen kranssin, jos siis onnistuisin siinä. Näyttää mun mielestä tosi kivoilta!

Alemmissa kuvissa laitoin kävyt kloriittiin muutamaksi yöksi killumaan, jos ne vähän vaalenisi. Meinasin menettää jo toivon, koska ne eivät olleet vaalenneet yhtään, kun otin ne pois kloorista. Mutta ilokseni huomasin niiden vaalenevan enemmän ja enemmän, kun ne oli kuivumassa. Kävyt oli kuivumassa 1.5vk.

Käpyjen kuivumisen jälkeen aloin " maalaamaan " eli siis sekoitin glitteriä ja liimaa, joten sain niihin pientä kimallusta. Ja niistä tulikin yllättävän kivoja. Ajattelin ensin, että kävyistä olis tullu ihan valkosia kloorin ansiosta, mutta ei niistä tullut. Oon silti tosi tyytyväinen tähän väriin, joka niille sitten loppujen lopuksi tuli. Että jos haluaa ihan valkosia käpyjä kannattaa ne enneminkin spreijata tai maalata valkosella.

Nää glitter kävyt jää ihan koristeeksi, että niille mä en varmaankaan sen ihmeempiä enää ala tekemään. Nytkin, kun laitoin kynttilöitä palamaan niin laitoin glitter käpyjä kynttilöiden sekaan ja näyttää oikeesti tosi kivalta!

 Mitäs piditte? Ootteko te joskus tehny kävyistä koristeita? 

-Tanja

4 kommenttia:

 1. Ihania :) Ja mullakin olis projektina toi käpyjen kloriitti hoito :D Tosin luulin että niistä olisi vaaleampia tullut.. Täytyy harkita sitten varmaan sitä maalaamista.

  VastaaPoista
 2. Miekin oisin yks päivä vaalennellut mutta mies oli kerännyt muksun kanssa vääriä käpyjä. :D Jotain vastaavaa siis miultaki tulossa. :)

  VastaaPoista
 3. Täällä kans käpyjen tuunailija! Spreijasin ja tiputtelin päälle märkänä glitteriä. Instassa: pesuanna on pari kuvaa. Ihania tuunatut kävyt! :)

  VastaaPoista
 4. Tää kloriitthomma täytyy kyllä ottaa tehtävälistalle. Onkohan sillä väliä minkä puun käpyjä käyttää?

  Kivoja luomuksia! :)

  VastaaPoista