Äitikin kehittyy koko ajan -Kaikenikäinen on leikki-ikäinen

sunnuntai 4. syyskuuta 2016

Olen ennenkin kirjoittanu postauksen siitä kuinka tunnen, etten osaa leikkiä. Leikkiin ryhtyminen on mulle ollut aina jotenkin todella vaikeaa, tuntuu hassulta. Tuntui jopa pahalta, etten osaa leikkia täydellisti, koska lapsihan tarvitsee mallia leikkeihin, jotta lapsi osaisi myöhemmin leikkiä itsenäisesti. 

Olen edelleen vähän suppea leikkimään, mielikuvitus ei hyrrää niinkuin ehkä pitäisi. Aluksi istuin vain vieressä välillä jopa ihan hiljaa. Kokkileikkejä leikkiessä saatoin välillä sanoa namnam.. 

Näillä mentiin todella pitkään. Mutta huomaan kehittyneen tässäkin!! Yhtälailla näköjään äiti voi kehittyä leikkimisessä, kuin lapsikin. 

Hassua, että leikkiminen on toisille todella vaikeaa. Puhuin taannoin muutaman äitikaverin kanssa, että heilläkään leikkiminen ei tule ihan luonnostaan. 

Nämä kokkileikithän on vielä iisibiisiä. Muttakun aletaan barbeilla leikkimään niin ?%#! Ehkä leikkiminen alkaa äidilläkin luonnistumaan pikkuhiljaa. Olivialle toki vielä riittää, että olen mukana leikeissä ja maistelen hänen kokkauksiaan ja hoidan nukkea siinä samalla. Meillä on kuoriutunut pienen pieni äiti hahmo Oliviasta! 
Onko teille leikkiminen ihan lasten leikkiä?


-Tanja 


7 kommenttia:

 1. Ihana toi teidän leikkikeittiö! Ja onpa tullut kivoja leikkiruokia ja -astioita. Leikkiminen onkin helppo aloittaa juuri noilla keittiö- tai kotileikeillä. Poikien kanssa on helpompaa, kun oppii vaan pärisyttää huulia ja liikuttaa autoja...

  VastaaPoista
 2. Minä en oikeastaan leiki. Ei minunkaan kanssa ole äiti leikkinyt, niin en jotenkin pidä sitä niin tarpeellisena. Sen sijaan me askarrellaan, piirrellään, leivotaan, laitetaan ruokaa, ulkoillaan ja vaikkapa temppuillaan yhdessä. En pysty keskittymään itse leikkimiseen. Onneksi lapsella on isä, jolla on vähän pidempi keskittymiskyky :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun kommentoit! Mulla aivan sama en jaksa keskittyä, kun en osaa leikkiä!

   Täytyy ottaa tavaksi aina piirrellä tytön kanssa :)

   Poista
 3. Ei se leikkiin ryhtyminen ole mikään niin iisibiisi juttu. Voisin itse kuvitella jos olisi tyttölapsi niin en osaisi leikkiä millään barbeilla :'D Kuulostaa helpommalta päristellä autojen kanssa ympäriämpäri :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha näimpä! Tosin en tiedä osaisinko edes leikkiä autoilla :D

   Poista
 4. Tuo Ikean keittiö on kyllä huippu! Kovassa käytössä omilla ja hoitolapsilla. Minäkään en niinkään leiki lasten kanssa. Toki autan leikeissä ja syön lasten leikkikokkauksia. Kun leikitään väriä/peiliä ym. olen mukana. Yhdessä askarrellaan, maalataan, muovaillaan ja leivotaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on!! :) Katsotaan, kun tyttö vähän kasvaa ehkä hän opettaa mua leikkimään! :D

   Poista