Älä sano, EI koskaan

torstai 8. syyskuuta 2016

Jokainen on varmasti joskus sanonut, että minähän en, tai minun lapseni ei. Ja toisessa hetkessä löytänyt itsensä tekemästä juuri toisella tavalla. 

Ennenkuin Olivia oli syntynyt niin totesin monesti, että minun lapsenihan ei nuku meidän kanssa samassa sängyssä. Haluan oman nukkumis rauhan silloin, kun ei tarvitse lasta syöttää. -Kaskummaa, kun laspemme loppujen lopuksi löytyikin meidän sängystä nukkuvana. Oli se vaan niin paljon helpompaa. 

Minähän en ikinä nukuta lastani, jätän sänkyyn, iltahalit, pusut ja hyvän yötoivotukset. Ja ovi kiinni. 
-Kaskummaa, kun tässäkin tuli tehtyä tasan toisella tavalla. Nyt opettelemme vasta omaan huoneeseen nukahtamista ilman aikuista. 

Olivia ei tule saamaan printtipaitoja/lasken kaikki kissoista ja koirista lähtien printtipaidoiksi. -No mites meiltä yhtäkkiäkin löytyy muutamat kissapaidat? 

Olemme täysin kuivia sinä kesänä, kun mimmi on kaksivuotias.. -Opettelemme vasta päiväkuivaksi.

En anna lapselleni ikinä periksi, en missään tilanteessa tai asiassa.. -On vaan yksinkertaisesti niitä päiviä, kun ei vaan jaksa uhmista, joten on vain helpompi antaa periksi. 

Olen tainnut myös sanoa ja vieläpä kovaan ääneen, että ei Olivia tule saamaan balleriina asua IKINÄ! -Tässä sitä ollaan, tälläinen löytyi todella edulliseen hintaan kirppikseltä. Ja näin ollen Olivia kekkuloi melkeen, joka päivä tässä asussa. Sitä onnen määrää tässä mimmissä, kun saa pitää ihanaa balleriina asua! (Disney prinsessoihin en ole vielä lämmennyt ja tuskin hetkeen lämpenkään!!!) 

Ja näitähän löytyisi loputtomiin asti.. 
Siltikään nämä asiat eivät tee minusta huonompaa äiti tai lapsestani huonompaa, vaikka olemmekin edenneet aivan päinvastoin, kun suunnittelin tekeväni. Kaikki ei aina mene suunnitelmien mukaan. Se on vain yksinkertainen fakta. Seuraavan lapsen kohdalla en aijo edes suunnitella mitään.. Vaan menemme omalla painolla. Helpommalla pääsee, kun ei suunnittele. Varsinkaan ei sano niitä ääneen, joten ei tule huonoa omatuntoa turhaan!! 

Oletteko itse huomannut, että ette olekkaan toimineet niinkuin olitte ajatelleet ja sunniitelleet?  


-Tanja 

ps. Tänään tulossa arvontaa blogin sekä instagramin puolelle, olkaahan kuulolla! 

7 kommenttia:

 1. Kyllä, se on niin helppo sanoa vielä kun sitä lasta ei ole. :D meilläkin pinnasänky on toistaiseksi koriste, monissa muissakin asioissa on mennyt ihan toisin kuin alunperin on aikonut. Melkein naurattaa nyt jälkeenpäin, kun ihmiset joilla ei ole lapsia, puhuu että miten se lapsi pitää kasvattaa ja miten itse aikoisi toimia... harmi ettei todellisuus aina mene sen kasvatusoppaan mukaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin pinnasänky oli koristeena melkein yhden vuoden ikään asti!! :D vaikka kuinka sanoin, että tyttö nukkuu alusta lähtien omassa sängyssä.

   Kyllä olihan se helppo sillon sanoa kaiken näköistä!! :)

   Kiitos kommentistasi!

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 2. Mä en tällä kertaa edes hakenu sitä pinnasänkyä varastosta. Kaikki on kainalos nukkunu ekan vuoden..vaikka silloin esikoisen aikana olin ihan muuta mieltä:)aika monessa asiassa sitä on saanu antaa periksi.
  Ihana pikku Ballerina teillä♡♡

  VastaaPoista
 3. Tiedän tunteen. Paljon oli ajatuksia että NÄIN TEEN ennen esikoisen syntymää. Sitten tuli arki ja kaikki jo ennalta ajatellut asia muuttuivat, ihan sama kunhan arki toimii.. :D
  http://valkoinenhaave.blogspot.fi

  VastaaPoista