Joulupukki vai ei?

sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Joulu, jolloin kaikkien pitäisi viettää aikaa lähimpien ihmisten kanssa. Kenenkään ei pitäisi olla jouluna yksin. 

Me ei Kallen kanssa vietetty muutamaa joulua, koska yksinkertasesti se ei vaan ollut se meidän juttu. Syötiin joulusin ihan normaalia ruokaa ja oltiin vain. Ei mitään ylimäärästä hömpötystä. Mutta asiat muuttuivat. Nykyään haluamme viettää joulua, koska meillä on oma perhe. Mun mielestä lapsen kuuluu saada viettää joulua, joulua perheensä kesken. 

Ostin viime jouluksi ensimmäiset joulukoristeet ja koristelin kotia jouluisaksi. Joten nyt musta on tullut ihme jouluhöperö. Haluan meille omia jouluperinteitä. 
Mä en ole viettänyt joulua ikinä muualla, kuin oman perheen kanssa. Mulla on tietyt perinteet ja tavat mihin mä olen tottunut. Tästä joulusta tulee siis aivan erilainen, kuin aikasemmista jouluista. 

Mulle on kerrottu, että joulupukki tuo lahjat ja tontut kurkkii koko vuoden ikkunoista, että onko kilttiä lapsia ja ansaitseeko joululahjoja. Joulupukki joko tulee kylään tai on jättänyt sauna käynnin aikana kuusen alle lahjoja. Näin myös ajon opettaa Olivialle. Aijon kertoa satuja joulupukista ja tontuista. Sekä Petteri Punakuonosta, kuinka hän kyyditsee pukkia jouluna. Joidenkin mielestä tämä on aivan väärin, mutta mun mielestä ei ollenkaan. 

Minäkin olen lapsena uskonut joulupukkiin, enkä ole kärsinyt yhtään siitä, kun minulle on kerrottu, ettei joulupukkia olekkaan olemassa. 
Tänä vuonna emme osta kasapäin joululahjoja, koska lahjat eivät ole joulun pää idea, vaan perheen kesken viettää aikaa. Tottakai Olivia tulee muutamat lahjat saamaan, mutta ei kasapäin, ei ainakaan meiltä vanhemmilta. 

Odotan innolla joulua, näen lapseni onnen hänen silmistään, kun saa avata muutamat lahjat rapisevista paketeista. 
Onko teidän mielestä väärin kertoa lapselle joulupukista ja tontuista? 

Oikein hyvää joulunodotusta kaikille! <3 ps. Toivotaan, että saadaan valkoinen joulu! 

-Tanja

6 kommenttia:

 1. Ihanat kuvat<3

  Minusta on oikein, hyvä, ja aiomme itsekin kertoa lapsillemme tarinoita joulupukista ja tontuista.
  Aion itse lukea erilaisia kirjoja joulupukista ja tontuista lapsille, ja aiomme jättää riisipuuroa tontuille syötäväksi.
  Sitähän joulu on, ihanaa ja taianomaista aikaa <3

  Pidetään peukut pystyssä valkoiselle joululle ! <3

  VastaaPoista
 2. Voi Tanja <3 :) on tosi ihanaa että haluatte viettää joulua Olivian vuoksi. Musta on ihan mahtavaa että Olivia saa kokea sen ilon, joka mun mielestä kuuluu jokaiselle lapselle :) joulutunnelma ja -perinteet on ihan parasta ja jää sitten paljon hyviä muistoja.
  - Ani

  VastaaPoista
 3. Olen viettänyt lapsuudesta asti joulua ja siihen on kuulunut perheajan, herkuttelun ja joulukirkon lisäksi joulupukki ja tontut. Joulun odotus alkoi joulukalenterista, jota tonttu täyttyi ja hupentui jännittävään joulupukkiin. Lahjat eivät olleet pääosassa jouluissamme mutta lapsen silmissä ehkä joo. Nyt äitinä meillä on samanlainen joulu kuin lapsuudessani. Tontut vahtii ettei A-muru tee tuhmuuksia, joulupukille lähetetään toivomuslista, mutta lahjoja ei tule paljon. Ostamme kolme lahjaa A:lle tänäkin jouluna. :)

  Pidän peukkuja valkoisen joulun puolesta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä joulu on niin perinne juhla myös! :) <3

   Pidetään peukkuja!

   Poista