V I T T U !

lauantai 21. marraskuuta 2015

Äiti, vittu. - Anteeks mitä sä sanoit? 

Näin se nyt vaan on meillä, että taaperoni osaa sanoa vittu, tosin tietämättä mitä se oikeasti tarkoittaa. 

Hassua, mutta silti ihan hirveän kuulloista kuulla oman taaperon suusta vittu. Pohdin aikasemmassa postauksessa, että osaakohan Olivia ikäisekseen tarpeeksi sanoja. Nyt sanoja tulee sanojen perään koko ajan vain lisää. Neitokainen matkii perässä mitä äiti tai isi sanoo. Hienoa, että ottaa neuvosta vaaria ja harjoittelee sanoja, mutta ei sen näin olisi pitänyt mennä. 

Olen itse hirveän kova kiroilemaan ja onhan se rumaa, aikuisen tai saati sitten lapsen suusta kuulla kirosanoja. Minulle on teini vuosista jäänyt erittäin huono tapa päälle. Vittua ja saatana lentelee missä milloinkin, tilanteesta riippumatta. Nyt olisi syytä pestä tämän äidin suu saippualla! Tätä äitiä ei nyt naurata yhtään tämä asia, ei lainkaan. 

Unohtuuhan tämä vittu sana ajan myötä, kun sitä ei kotona enää käytetä? Toivon todella, että unohtuu ja hyvin pian. 

Onneksi en ole kertaakaan hörähtänyt, kun vittu sana on kuulunut neidin suusta. Korjaan aina, että istuu. Koska siltä sanalta se myös kuullostaa. Joten olen sanonut aina, istuu vittu sanan perään. 

Toivottavasti pääsemme näin huonosta tavasta eroon ja nopeasti! Kuuluuko teillä kotona kirosanoja lasten kuullen? Onko lapset alkaneet matkia? 

-Tanja

9 kommenttia:

 1. Noi voi vee :D
  Meillä ei kiroilla lasten kuullen, Ei vaan voi koska se todellakin tarttuu!! nimim kokemustahan löytyy.
  Jos meillä pikkunen kiroilee, koitan aina ohtittaa kirosanan ilman mitään härdelliä. Koska jos lapsi huomaa että sanaan reagoidaan, on se entistä kiehtovampaa. Vähän isommalle taas sanoisin tiukasti että EI saa kiroilla. Ne on rumia sanoja.
  Meillä 4v koettaa puhua rumia aina kun silmä välttää. kakka, kikkeli, perse yms on ihan lempparisanoja ikävä kyllä!! Ja jos esim Mimosalle sattuu kipeetä niin rehvakkaasti koittaa sanoa "ai saakeli"
  Mutta ohimeneviä vaiheita kyllä. Meidän 13, 12 ja 9 veet ei kiroile koskaan , ainakaan mun kuullen :D Koska ovat oppineet että ei kuulu hyviin tapoihin. ja oma esimerkki aina paras <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha voiei! Kauheita sanoja pienen suusta! Toivottavasti teilläkin aletaan luopumaan rumista sanoista pikkuhiljaa!

   Joo yritän mahdollisimman paljon vähentää kirosanoja, mutta silti niitä vaan aina lipsuu! >.<

   Poista
 2. Ai kauhee :D Meillä kiroillaan jos sattuu kovasti tai ärsyttää ihan hirveesti. Sillonkin tosin yritetään korjailla sitten omia sanomisia. On se hirveän kuulosta kuulla lapsen suusta vittua tai perkelettä 😱 Toivottavasti teilläkin menee ohi pian! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon kanssa! Kaikkea ne lapset oppii ja matkii! :/

   Mutta eiköhän saada kitkettyä v sana pois käytöstä! :)

   Poista
 3. Meilläkään ei lasten edessä kiroilla, vaikka ennen olen ollut kova kiroimaan. Ehdottomasti vanhemmat herätys siinä kohtaa kun noin pieni alkaa toistamaan kyseisiä sanoja. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No vaikka kuinka siivois ite suuntansa, joka puollella raikaa vittu. Tottkai äitien pitäis vähentää kiroilua, mutta myös kiroilemattoman äidin lapsi voi osata "vittuilun"... Tanja koita vähentää, mä onnistuin :)

   - Tiitu

   Poista
  2. Todellakin pois käytöstä rumat sanat, mutta välillä niitä sammokoita vaan tulee suusta! :(

   Tiitu, tuo on täysin totta. Yhden ystävän lapsi huutaa aina peekelettä ja tiedän tasan, että hänen äitinsä ei sitä sanaa käytä. Mistä lie oppinut sitten. :/

   Pikkuhiljaa yritetään! :)

   Poista
 4. Minä kiroilen ja se on paha tapa! :/ Yritän kovasti päästä tavasta eroon, mutta mutta... A-muru sanoi ensimmäistä kertaa rumansanan muutama viikko sitten : saamari. Harmitti paljon! Tässä tilanteessa ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin kertoa lapselle että sitä sanaa ei saa sanoa ja katsoa itseään peiliin rumasti. ;)

  Nykyään tuntuu että televisiossakin on kirosanoja kiitettävästi. Harmillista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oumai!

   Joo telkusta tulee kanssa sekä ihan bussipyskällä kuulee kiroilua ja sun muuta. Ei auta, kun itse alkaa vähentämään/lopettamaan ja toivoa parasta, että ei jää rumat sanat neidin sanavarastoon!

   Poista