PÄÄ EI KASVA

tiistai 10. marraskuuta 2015


Samalla, kun jaan meidän hassun hauskasta päivästä kuvia niin kerron myös vähän ikävemmästä asiasta. En tiedä onko oikeasti syytä huoleen, mutta ei kai koskaan voi olla liian varovainen. Varsinkin, jos asia liittyy lapseen. Äideillä on kuullemma äidin vaisto, mutta minulla ei ole soinut hälytys kellot yhtään, enkä vielä tiedä onko edes syytä huoleen.

Sain eilen aamulla soiton neuvolasta, joka koski Olivian päätä. Kerroinkin teille jo aikasemmin, että olimme olleet paino kontrollissa, joka onneksi osottautui turhaksi huoleksi. No nyt lääkäri oli katsonut Olivian pään mitat ja käyrät pään suhteen. Pää ei kasva niinkuin pitäisi. Olivialla on todella pieni pää 45.6cm. Ilmeisesti pään pitäisi olla jo isompi tässä iässä? 

En tiedä mitä ajatella, koska Olivia on kehittynyt muuten "ajallaan" ja normaalisti, niinkuin lapsen pitääkin. Mutta pää on takaraivosta littea, koska vauvana oli paljon selälleen, koska missään muussa asennossa ei suostunu olemaan. Joten litteä takaraivo vie senttejä jo muutaman ainakin pois. Sekä olemme molemmat pienipäisiä, joten oletettavissa ei ole mitään suuripäistä lasta.

Ajattelen positiivisesti. Hyvä, että Olivia tutkitaan ja pidetään silmällä, jos jotakin poikkeavaa tutkimuksissa tulisi esiin. Mutta kai saan silti olla huolissani? En tajunnut kysyä, että mitä, miksi? Kun sain puhelun. Kalle vie Olivian verikokeisiin ja mä menen sitten kontrolli ajalle mukaan. Toivon, että sieltä saan vähän lisätietoa, että mikä on homman nimi.

Joten onko täällä muita, jolla on pieni päisiä lapsia? Miten ovat sitten päät kasvaneet?  -Tanja

7 kommenttia:

 1. meidän neiti on nyt 1v6kk ja 1,5 vuotis neuvola oli jo 1v,4kk ikäisenä silloin meillä oli pää 46cm eikä meillä puhuttu mitään, sanottiin kaikista käyristä että hienosti kasvaa omalla käyrällä.Meidän neidillä oli pituutta tuolloin 77cm En tiedä sitten minkä kokoinen teidän olivia on pituudeltaan ym. et katotaanko ne niistä jotenkin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä kuullostaa aika samalta siis, kun meillä! Kiva, kun kommentoit! <3

   Tässä linkki postaukseen, jossa näkyy viimesimmät mitat: http://ourjourney-tanja.blogspot.fi/2015_10_01_archive.html

   Poista
 2. Oho, no mutta hyvä että tutkitaan! Toivottavasti ei oo mitään ihmeellisempää!

  VastaaPoista
 3. Meillä on tilanne täysin päinvastainen, eli pää on kasvanut suhteessa aivan liikaa, mutta kymmenien tutkimusten jälkeenkään mitään ei ole löytynyt.
  Ovat vaan kovin tarkkoja noiden käyrien kanssa ja parempihan se on niin, että tutkitaan <3
  Tsemppiä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin mäkin olen ajatellut, että parempi tutkia ihan varmuuden vuoksi!

   Hyvä, että teillä ei ollut huolen aihetta asian suhteen! <3 Kiitos paljon!

   Poista
 4. Hei! Miten teillä menee tytön päänkasvun kanssa? Meidän neidillä myös litteä talaraivo ja stressaan kun pää tuntuu olevan pienempi kun muilla saman ikäisillä kavereilla ��

  VastaaPoista