Kun herkkuhimo yllättää, itsetehdyt sipsit

tiistai 3. huhtikuuta 2018

Kaupassa käydessä olen kovana, että en varmasti osta yhtäkään sipsipussia tai muuta herkkua. Ja olen ylpeä itsestäni, koska pääsen sipsihyllyn ohi ilman, että tartun sipsi pussiin ja laittaisin sen koriin. 

Välillä vaan sitten on niitä päiviä, kuin alkaa kotona kaduttamaan, että jätin sen kyseisen sipsipussin sinne kaupan hyllylle, vaikka nyt tekisi ihan hirveesti mieli jtn suolaisen hyvää. 

Päätin kokeilla itsetehtyjä sipsejä, koska onhan aina itsetehty vähän terveellisempää, vai? Ainakin nyt voimme uskoa ja luottaa siihen, että näin mukamas olisi vaikka ei olisikaan.. 
No miten näitä sipsejä sitten valmistetaan? -Se on todella yksinkertaista ja helppoa. 

Tarvitset perunoita, ruokaöljyä, juustohöylän, pyyhe/talouspapereita, leivinpaperia, pellin sekä suolaa. 

Ensin: Perunoiden pesun jälkeen ala vain viipaloimaan perunaa samanlailla, kuin juustokimpaletta. 
Sitten laita peruna siivut paperille tai pyyhkeelle, jotta saat siivuista kuivia, eli perunatärkkelys pois. 

Toiseksi: Kun perunalastut on kuivattu voit esimerkiksi asetella lastut leivinpaperille pellille. Ja leivittää ruokaöljyä pullasudilla tai ihan vain sormin. Itse tykkäsin levitellä sormin, koska sitten ei tullut niin paljon öljyä, että ne ei ihan ui siinä. Koska molemmat puolet siivusta pitää öljytä. 

Kolmanneksi: Sirottele suolaa oman mauna mukaan ja laita uuniin. 200 asteisessa uunissa ehkä noin 15-20min riippuu varmasti uunissa, joten kannattaa olla paikalla koko ajan, kun lastut on uunissa ettei ne pala niinkuin mun lastut, jotka näkyy kuvissa.. 
Näitä voi myös tehdä mikrossa, mutta mun mielestä se on vähän työläämpää puuhaa. Ihan kummin vain itse tykkää niin kannattaa kokeilla. 

Eikö ollut yksinkertaisen helppoa? Meneekö tämä teillä testiin? 

Mulla olisi vielä taskussa lehtikaalisipsien resepti kiinnostaako se teitä? (Tämän ja lehtikaalisipsien reseptin olen saanut ystävältäni.)

-Tanja 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti