Helposti kivaa arkeen- Kotityöt taaperon kanssa

lauantai 2. huhtikuuta 2016

Huhtikuussa kaksplussan bloggaajat jakavat omat vinkkinsä päiviin, joina "ei ole mitään tekemistä." Aina ei tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan tai maksaa maltaita, jotta arjesta saa mielikuvituksellisen- Seuraa kaksplussan Facebook sivua ja poimi ideat talteen! 
Jokaisen kotona löytyy jos jonkin sortin kotiaskaretta. Välillä tulee mietittyä, että millä ajalla sitä siivoaa, laittaa ruokaa ja pesee pyykkiä. Meillä asustaa pieni taapero, joka on aina ensimmäisenä auttamassa äitiä. Jos ei rätti kädessä niin tiskikoneen tyhjennyksessä.

Aluksi mua itseäni henkilökohtasesti otti päähän se, kun Olivia halusi olla joka paikassa mukana tekemässä ja auttamassa. Mutta aloin miettimään miksipäs ei? Olivia ei jaksa keskittyä leikeissä yhteen asiaan kovinkaan kauaa, joten kotihommat aivan oiva tapa leikkiä Olivian kanssa, silloin äitikin saa kotiaskareet tehtyä päivällä.

Ei haittaa enään, vaikka haarukat ja veitset on sekaisin aterimet laatikossa, musta on hurjan hienoa, että Olivia osaa ne laittaa sentään oikeaan laatikkoon, eikä yhtä alemmas. Olivia antaa laseja tiskikoneesta "ensimmäinen, toinen.. " Ja lopuski taputtaa hienon suorituksen jälkeen, kun tiskikone on saatu tyhjäksi.

Kauppakassin tyhjennys tyylillä " mitä nopeammin sitä hauskempaa " Olivian mielestä on super hauskaa itse ottaa muovipussista ruokaa ja antaa äidille. Luettelee aina minkä ottaa ja ojentaa äidille. Ja se pitää tehdä mahdollisimman nopeasti, koska eihän se muuten ole hauskaa, kun välillä ei tippuisi ruokaostokset takaisin pussiin ja silloin ei voisi nauraa räkättää. Maitopurkin nostaminen pussista on voimasuoritus " oioi, vahva " ja taputukset päälle, kun on saatu maitopurkki jääkaappiin ja pussi pussilaatikkoon. Ja isille kertomaan kuinka vahva hän on ollut,
Pyykkienlaitto on se superein asia mitä kotona voi tehdä. Saa nostaa pyykit itse kuivumaan telineelle. Tätä äitiä ei enää haittaa, vaikka osa pyykeistä onkin vähän rytyssä, jos yritän niitä korjata tulee osoittava sormi ja sanoo " ei saa, sosoo!" Pyykit laitetaan itse koneeseen ja jäädään ihmettelemään, kuinka pyykit ovat karusellissä.

Olivia rakastaa olla mukana kotitöissä ylikaiken, aina luuttuamassa ja imuroimassa. Olivia on todella huono keskittymään mihinkään kovin pitkäksi aikaa, joten tälläiset pienet kotiaskareet käyvät leikistä todella hyvin. Kotiaskareissa ei mene kauaa per "piste" Joten meille on tulossa tarrataulukko ja aina, kun neitokainen on hienosti auttanut äiti hän saa laittaa tarran tarrataulukkoon. Suosittelen kaikille, joilla lapset haluavat osallistua kotitöihin ja joiden lapset eivät jaksa tehdä yhtä asiaa kovinkaan kauaa. Tämän ikäiset lapset eivät ota näitä tehtäviä kotitöinä vaan kivana puuhana äidin kanssa. Saa osallistua ja tehdä.

Seuraavaksi, Helposti kivaa arkeen postauksen tekee Emmi- Hei meillä valvotaan ja päiväbileet teemalla.-Tanja

32 kommenttia:

 1. Mei olla vielä ihan noin pitkällä että puhtaat tiskit pääsis oikeisiin laatikoihin tai kaappeihin, lattialle kyllä :D ja pyykit vedetään narulta alas sitä mukaa kun niitä sinne saan laitettua, ehkä vielä joskus.... :D ihana tuo vahva! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voiei, meillä loppu just se repiminen ja tavaroiden levittely, kun sai itse osallistua hommiin! :)

   Poista
 2. Meillä myös yhdessä puuhataan samaan tyyliin ;)

  VastaaPoista
 3. Voi kun suloinen<3 nyt mä alan odottamaan, että koska mun apulainen on vähän isompi, ettei jokaista vaatetta revitä alas siitä pyykkitelineestä:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 Olivia lopetti kaiken kiskomisen alas, kun sai itse osallistua kotitöihin kanssa. Kyllä teilläkin joku kaunispäivä!

   Poista
 4. Hauska postaus, mä jo ootan mun vuoroani... :) hihi.

  VastaaPoista
 5. Voi se päivä kun tavarat päätyisivätkin laatikkoon eikä pois laatikosta. :D ihana äidin apuri <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No teillä Leo on niin pieni, kun vähän kasvaa niin eiköhän oo äidin apuna!

   Poista
 6. Hih! Ihana sana "auttaa"! Meillä superupein juttu on tiskaus!

  VastaaPoista
 7. Täällä on kiinnostusta ollut äiti auttamiseen jos vuoden iästä asti ja nykyään ollaan vanhoja tekijöitä, pyykeissä, astiois, kauppakassien purkamisessa ym. Musta on alusta asti ollut aivan ihanaa, kun mulla on oma pikkuapuri. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että siellä ollaan todella auttavaisia! :) no mustakin nyt on kivaa, aluksi en oikeen tykännyt siitä.

   Poista
 8. Ihanan pikku apuri! =) Meillä ei vielä ihan noista kaikista ole kiinnostunut, mutta rikkalapio on kova sana! =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se rikkalapiokin jo alku ;) kyllä se kiinnostus sieltä heräilee! :)

   Poista
 9. Tosi kiva idea ! Ihana tuo innostuneisuus kun pääsee osallistumaan arkisiin juttuihin mukaan :) Toivottavasti meilläkin tyttö on yhtä innokas apuri kun tuosta vähän kasvaa !:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo uskomatonta kuinka neiti nauttii avustamisesta ihan kympillä! :D eiköhän teillekkin saavu jossain vaiheessa pieni apuri!

   Poista
 10. Onni kans ihan fiiliksissä auttamassa kotitöissä. Etenkin tiskikoneen tyhjentäminen on mieluisaa! Ja yhdessä homma käy mukavammin! :)

  VastaaPoista
 11. Meilläkin oltaisiin kovasti auttamassa samoissa hommissa, mutta tytsy on vähän vielä pieni. Varsinkin astianpesukonetta tyhjentäessä tai täyttäessa pitää keksiä muita houkuttimia, jotta saisi homman tehtyä yksin. Pyykkiä kuivumaan laittaessa joskun vähän kiukuttaa, kun kaveri tyhjentää telinettä samaa vauhtia, kun ehdin vaatteita kuivumaan laittaa. Toinen haluaa vaan osallistua<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, tutulta kuullostaa. :D mutta kohta auttaa kaikessa! :)

   Poista
 12. Meillä esikoinen on paljonkin avuksi, hän siis on jo 6v. Mutta tämän 1v:n kanssa vielä harjoitellaan. Hän kyllä on kovasti tyhjäämässä astianpesukonetta ja laittamassa pyykkiä. Ja onhan se tottakin, että kun on pienestä pitäen mukana on se ihan selvä juttu, että lapsetkin hoitavat oman osuutensa. Ei toivottavasti teini-iässä ole niin kova homma sitten 😄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että teilläkin tehdään yhdessä hommia! :) toivoo sopii, että teini-iässä tiskit hoituisi pyytämättä ;)

   Poista
 13. Meillä kanssa tehdään yhdessä kotitöitä, Leevi usein kun siivoan niin tulee kysymään että voiko hän auttaa äitiä... :)

  VastaaPoista