POTKUPYÖRÄ

keskiviikko 20. huhtikuuta 2016Päätettiin ostaa Olivialle potkupyörä kevääksi ja kesäksi. Nyt ei välttämättä aina vaunuja tarvitse, kun lähikaupassa käydään piipahtamassa. Ja haimme päiväkodin vaihtoa, että jos saataisiin lähipaikasta päiväkotipaikka niin sinnekkin pääsisimme hyvin syksyllä vielä potkuilemaan. Pyörä ei tuntut nyt vielä kovinkaan ajankohtaiselta. Potkypörä taas sen takia, koska siinä pystyy hyvin harjoittelemaan tasapainoa ja pääsee vauhdikkaasti eteenpäin. Sekä ehkä tulevaisuudessa Olivia ei tarvitse koskaan apupyöriä oikeaan pyörään, jos tällä saataisiin hyvin tasapainoa harjoteltua.

Tilattiin potkupyörä lekmerin aleista taisi olla 35e alennuksen kera, joten ei kallis. Pyörä on 10 tuumainen. On vähän isohko vielä n. 90 cm tirpalle, mutta eiköhän kesään mennessä ole tullut muutama sentti pituutta, joten kymppituumainen on just passeli.

Potkypyörät on ilmeisesti ollut tänä keväänä kovinta huutoa. Ainakin Lekmerillä taisi olla hyvän alennuksen vuoksi loppukin yhdessä vaiheessa pyörät. En ole nyt käynyt katsomassa onko niitä tullut lisää. Mutta suosittelen oman kokemuksen kautta hommailemaan taaperoille potkupyörän.

Onko teillä potkupyöristä kokemusta ja olettko pitäneet? 
Kumpi parempi kaksivuotiaalle, pyörä vai potkupyörä? -Tanja 

16 kommenttia:

 1. Juuri harmittelin, että Ässä on vielä tänä kesänä liian pieni noihin. Potkuauton meinaisi kuitenkin ostaa. Tykkää niitä työnnellä ympäriinsä vaikka ei vielä ole ihan ymmärtänyt niiden juonta. Mutta uskoisin tässä kesän aikana sen hiffaavan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä se aika tulee sieltä, ässä menee kohta niin lujaa, että äiti saa juosta perässä!! :D

   Poista
 2. Me ostettiin messuilta tarjouksesta Puky, ja vaikkei Pihvi ole vielä jutun juurta hiffannutkaan, uskon sen olevan tämän kesän hitti. Pidän potkupyörää ehdottomasti parempana, koska kokemusten mukaan siitä on helpompi siirtyä oikeaan pyörään kuin mitä appareilta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että samoja aatteita! :) Eiköhän kohta tajua jutun juuren! :)

   Poista
 3. Mä haluaisin Hennille tollaisen! Tosi kiva :) Helmi sitten puolestaan haluaa pyöräillä ihan pyörällä.. Voisinkin laittaa tälläsen tilaukseen :)

  VastaaPoista
 4. Meillä on potkupyörä ja on ollut ihan huippu! nopeasti lapsi oppi sen jälkeen polkemaan normi pyörällä!! Söpö tuo teidän ostos:)

  VastaaPoista
 5. Meiltä löytyy Puky, jonka Lilian sai jouluna. Nyt on jo todella taitava sen kanssa. Saa nähdä joutuuko ostaa jo ihan oikeen pyörän loppu kesästä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, mahtava juttu! Etevä neiti teillä!! Tsemppiä pyöräharjotteluihin! :)

   Poista
 6. Me päätettiin ostaa esikoiselle Puky-potkupyörä. Halusin ehdottomasti sellaisen jossa on käsijarru, koska me asutaan mäkisessä maastossa, ja koen että olisi parempi oppia jarruttamaan heti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin kanssa sitä käsijarru juttua, koska tunnetusti lahtikin aika mäkistä seutua, mutta silti päädyttiin yksinkertaisuuden takia tähän. Ei liikaa härpäkkeitä, jotta malttais oppia potkuttelemaan! :)

   Poista
 7. Voi vitsit toi on söpö! :) ehkä meillekin, mutta sitten vasta seuraavana kesänä. Nyt Leo on vielä vähän pieni.. :D

  VastaaPoista
 8. Meidän poika saa kuulemma polkupyörän lahjaksi. Itse olisin ehk halunnu potkupyörän kuitenki. No Kylläpä hän oppii silläki ajamaan, kuten meidän ikäiset on oppinut iha hyvin myös ilman potkupyöriä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No pyöräkin on hyvä! Joo todellakin oppii!! Tsemppiä teille pyöräharjotteluihin!! :)

   Poista