Mummolakateus

keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Minulla on mummolakateus. Mitä mummolakateus sitten tarkoittaa? - Olen kateellinen ihmisille, joilla mummola on kohtuullisen matkan päässä. Kun ei ole sen kummempaa tekemistä voi lähteä mummolle kahville lapsen kanssa. Meille tälläinen parin tunnin mummola käynti on täysin mahdotonta. Se harmittaa, minua niinkuin Oliviaakin

Me joudumme ottamaan lomaa siihen, että voisimme lähteä mummolaan käymään. En todellakaan lähde mummolaan viikonlopuksi, koska matkoihin menee jo kaksipäivää yhteensä. Olisimme yhden kokonaisen päivän mummollassa. Reissaaminen taaperon kanssa ei todellakaan ole lempi puuhaani. Sekä reissaaminen maksaa. Kulkisimme junalla, koska siellä on leikkivaunu. Jos lähtisimme koko poppoolla mummolaan maksaisi matka saman verran, kuin yhden ihmisen äkkilähtö lämpöön. Ei opiskelijalla ole niin paljon rahaa reissata, joka kuukausi mummollassa, vaikka lapsi kuinka haluaakin sinne. 
Mutta meillä on onni siinä, että mummo on läsnä meidän elämässä silti, vaikka se välillä vähän haastavaa onkin välimatkan vuoksi. Soitellaan facebook näköpuheluita, jolloin Olivia näkee mummon ja saa esitellä uusimmat temppunsa. 

Mistä olen onnellisin pitkään aikaan? Päiväkodissa oli taannoin isovanhempien päivä.. Kysyin ujona mummoa sinne, että pääsisiköhän hän, olin varautunut kieltävään vastaukseen välimatkan vuoksi. Olin onnellinen vastauksesta "kyllä, ehdottomasti tulen." Sattuipa sopivasti, että heidän hiihtolomansa oli juuri silloin ja tämä oli mahdollista toteuttaa. 

Sitä riemun määrää Oliviassa, kun sai viettää aamun mummonkanssa leipoen päiväkodissa. Mummo kävi muutaman kerran sinä viikkona hakemassakin Olivian. Nykyään, kun haen neidin hokee hän "Mummo hakee, autoon." Joka päivä mummon pitäisi hakea neiti päiväkodista, vaikka eihän se onnistu. 
Nyt meillä on tilanne, että Olivia lähtee mummolaan lauantaina. Olivia odottaa mummolaan pääsyä todella paljon. Se riemu, kun kuuli pääsevänsä mummon kyytiin. Joudun kyllä vähän rauhottelemaan neitiä, koska hän olisi jo niin kovasti lähdössä. On päätetty jo mitä leluja mukaan otetaan ja oma reppu pakattu jo monesti. Mummo hakee Olivian mummolaan, joka on todella iso asia meille, se on niin hienoa!!!

Jätän Olivian mummon hoiviin rauhallisin mielin, koska tiedän neidin viihtyvän siellä todella loistavasti. Mummollassa jopa syödään ja nukutaan paremmin, kun kotona. Onhan tämä vähän lomaa äidillekkin, vaikka meillähän arki silti jatkuu koulun merkeissä.

Meillä asuu pieni mummo fani, kirjaimmellisesti! 
Onko teillä mummolat kuinka lähellä tai kaukana? 


-Tanja 

18 kommenttia:

 1. Meillä asuu mummu ihan lähellä, 12km päässä, onneksi! On ollut ihan hirveesti apuna varsinkin kun oon koulussa ja välillä voimat ollu lopussa tämän toisen raskauden kanssa ja Eevi tykkää mummusta ihan hirveesti! Toinen isovanhempi asuu 200km päässä ja siellä päästään käymään vähän harvemmin, kuten kirjotitkin niin ei mitään herkkua oo matkustaminen taaperon kanssa :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että toinen teillä edea lähellä! :) Auttaa arjessa kummasti!

   Poista
 2. Oikein meni kylmät väreet, kun mummo halusi tulla kaukaa lapsen tärkeänä päivänä. Tärkeintähän on, että hyvät välit välimatkasta huolimatta. Vaan kyllä täälläkin on aika kova mummolakateus ja ikävä isovanhempia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoppa muuta Hanna! Olivia tykkäs ihan hirmusti siitä, että mummo pääsi käymään! Harmi, kun teilläkin niin kaukana :(

   Poista
 3. Meillä matkat ovat 50-120km/suunta. Melkein viikottain pystytään näkemään (ainakin jompaa kumpaa isovanhemmista), mutta useamminkin olisi kiva! On kyllä niin upeeta, kun kuulee joidenkin isovanhempien hoitavan lapsenlapsia päivisin tai jopa asuvat samankaton alla. Ainakin silloin olisi upeaa, kun omat silmät ovat vielä ihan ristissä ja lapsi on täynnä energiaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että näette useasti isovanhempia! :)

   Joo kyllä kateus iskee!

   Poista
 4. Harmi, että isovanhemmat asuvat kaukana kun varmasti viettäisivät mieluusti aikaa yhdessä !
  Meillä asuu kaikki isovanhemmat ihan lähellä (max. 4km matkaa), paitsi pappa, minun isäni, jonka lui matkaa on yli 300km. Se on todella harmillista ! Niin minä kuin hänkin toivoisi, että näkisimme useammin ja että hän näkisi niin rakasta lapsenlastaan useammin kuin kerran kolmessa-neljässä kuukaudessa :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä.. Onneksi on kummiskin monta isovanhempaa lähellä, uskon että harmittaa, kun pappa asuu kauempana! :(

   Poista
 5. Meillä mummola on parin kilsan päässä ja joka päivä vain huudetaan "ukin ja mummin luo" - 1v 11kk - Ja kohta puolentoista kuukauden päästä mummola on yläkerrassa. Muutetaan samaan taloon ukin ja mummin ja enon kanssa. :D

  Toisesta mummosta ei niin osaa "tietää", kun näkee harvoin. Välimatkaa on ja meillä ei siellä oo edes yömajaa niin tosi hankala lähteä päiväselti yli 200km päähän käymään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha eikää, hauskaa!!

   Harmillista, että toinen on kaukana. :(

   Poista
 6. Meillä mummi asuu lähellä, mutta on tavoittamaton. Eli mummi ei ole kiinnostunut lastenlastensa elämästä. Toista mummia ei ole. Onneksi kuitenkin isomummi, eli minun mummini on sitten mummia näillä meidän lapsillekin. Ainut vaan, että isomummilla alkaa olemaan jo ikää, niin ei enää pysty olemaan käytännön apuna, eli lapsenvahtina. Mutta sitä varten sitten onkin ihanat kummit.

  Toivoisin kuitenkin, että lasten mummi kiinnostuisi tästä meidän kuopuksesta, vielä kun se olisi mahdollista. Vanhemman kohdalla se on varmaan jo myöhäistä. Esikoinen ei halua enää edes pakollisille joulupäivällisille sinne lähteä, koska ei kuulemma tunne koko ihmistä. Mikä on varsin totta. Jos nähdään kaksi kertaa vuodessa, niin ei siinä toiseen tutustuta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauheeta kuultavaa, ei vain voi kun ihmetellä miten ei lapsen lapset kiinnosta.. :( tsemppiä teille, ehkä
   Joku päivä! ❤️

   Poista
 7. Meillä miehen vanhemmat asuu 10minuutin automatkan päässä ja siellä tulee pyörähdettyä kerran tai pari viikossa, vaikka välillä tulee niitäkin viikkoja kun huomaa et eipä olla nähty - silloin tulee jo sieltäkin kyllä puhelua perään :D mun vanhemmat taas asuu parin tunnin ajomatkan päässä, mikä ei mun mielestä ole kovin paha (paitsi välillä kukkarolle) kun oon tottunut matkusteluun pienestä saakka :) mun äitillä on tavotteena nähdä typyä kerran kuussa ja me ollaan reissattu aika hyvin vuorotellen. Äiti tekee vkl reissuja meille ja me sitten vähän pidempiä sinne päin :)

  Ihan mahtavaa et Olivia pääsee reissuun! Koita siekin ottaa rentoutua jossain välissä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sullahan on mahtava tilanne ❤️❤️ onneksi pääsi mummolaan, neiti on niin tyytyväisenä sielä!

   Poista
 8. Ymmärrän tuskasi. Meillä oli pitkään niin, ettei isovanhenmat olleet päiväkäynnin päässä. Mun äitini muutti onneksi tohon ihan kilsan päähän, ja nyt lapsilla onkin sitten lähimummu. Miehen vanhempien tapaamista varten joudutaan toki vieläkin ajamaan monta sataa kilsaa, eikä siis ihan joka kuukausi päästä heitä tapaamaan.

  VastaaPoista
 9. Meillä mummi isin puolelta asuu yhden talon päässä :D On ollut suurena apuna minun palatessani työelämään. Ukki asuu viereisessä kaupungissa, mutta 20 min ajomatkan päässä. Ukkia moikkaillaan muutaman viikon välein. Onneksi pian tulee kesä ja poika pääsee näkemään ukkia vähän useammin purjehduksen merkeissä.

  Omat vanhempani asuvat 1,5 tunnin ajomatkan päässä ja käydään aina silloin tällöin parin yön reissuilla. Samalla moikataan saman ikäistä serkkupoikaa joka asuu samaisessa kaupungissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuullostaa hyvältä, tosi kiva että on noin lähellä kummiskin kaikki! :)

   Poista