Miltä äidin kuuluu näyttää?

keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Miltä äidin kuuluu näyttää? 

Voiko olla tiettyä tyyliä, miltä äidin pitää näyttää? Mielestäni ei voi olla. Jokainen äiti on sen näköinen ja oloinen mikä tuntuu itsestään hyvältä. 

Raskaana ollessa mietin paljon, miltä äidin kuuluu näyttää, minä en näytä äidiltä yhtään.  En ole yhtään samanlainen kuin oma äitini, silti voin myös olla äiti. 

Oma äitini on se " pullatuoksuinen äiti " monenkaan ei ole. Enkä minäkään ole. Teen harvoin kotona ruokaa, ( kalle tekee. )  harvoin leivon. Raskaana leivoin, kun teki aina mieli herkkuja. :D Olivia tuskin saa pullan tuoksuisen äidin. En leivo viikottain, tai edes kuukausittain, jos en nyt äkisti saa jotain inspistä leipomiseen. 

Kuuluuko äidin olla meikitön? 
Mielestäni ei. Minä meikkaan ja laittaudun. Tykkään siitä. ( paitsi silloinkun on kiire.. ) Jotkut taas eivät laittaudu juuri ollenkaan. Sekin sopii minulle mainiosti. Joko laittautuu tai ei laittaudu. 
Kuulin ystäviltäni usein lausetta " susta ei sitten tule sellaista äitiä joka antaa itsensä rapistua, eikä pidä huolta itsestään. " Mietin aina että meinaako se sitä jos tulee äidiksi ei hemmottele itseään yhtään? SEKÄÄN MIELESTÄNI EI PIDÄ PAIKKAANSA. :D 

Entäs nämä ripaenpidennykset ja rakennekynnet, sopiiko ne äidille? 
MIKSI EI SOPISI? Samalla tavalla äidit ovat ihmisiä kuin muutkin joilla ei ole lapsia. Itselläni on nyt ripsenpidennykset ja rakennekynnet. Ne on pienilisä arkeen. Varsinkin ripset, kun on vauva niin ei välttämättä kerkeä laittautua niinkuin ennen vauvaa. Kun räpsyttimet on valmiiksi päässä niin eikun ulos ja menoksi, helpottaa mun ainaisia kiire lähtöjä. Kynnet ei nyt niin välttämättömät ole, ei ainakaan mulle. Mutta välillä nekin tuo kivaa piristystä. 
Hiukset? Ikuisella takkapusellä? No mulla ainakin on.. :D Luonnon kiharat eivät ole ehkä siitä helpoimmasta päästä laittaa kuntoon. 
Mutta laitan hiuksenikin. Ainakin sutturalle. Ja värjään myös hiuksiani. 

Näytänkö äidiltä? Mielestäni kyllä, jokainen äiti on omansalainen. 

Vaatetus? Iso ongelma ainakin tällä hetkellä mun elämässä. Synnytyksen jälkeen mulle on jäänyt tämä kuuluisa röllykkä tähän mahaan. Eli mikään ei istu mikään ei näytä hyvältä. Mutta haluaisin näyttää hyvältä koska 9kk kävelin pieruverkkareissa, kun mikään ei mahtunut päälle.. Noh ei mahdu nytkään. Haluan silti näyttää hyvältä!!! Turhauttavaa ostaa pienillä rahoilla uusia vaatteita, jotka toivon että kummiskin jäisivät nopeasti pieneksi. Mutta haluanko tuhlata rahaa sellaiseen? Ei en halua. Eli samoilla ryysyillä kuljetaan edelleen. Olen luvannut itselleni että saan ostaa uusia vaatteita kuhan röllykkä vähän pienenee. Jotta vaatteet istuisivat vähän pidempään. 

Viikko synnytyksen jälkeen. Löysää ja löysää vaatetta! :DD 

Eli voi siis olla äiti vaikka laittautuu enemmän.
Voi myös olla äiti jos laittaituu vähemmän. 

MINÄ NÄYTÄN TÄLTÄ SINÄ NÄYTÄT TUOLTA, OLEMME SILTI ÄITEJÄ! 

-Tanja


3 kommenttia:

 1. mun vaatetus/hiukset on kokenu ihan järkyttävän muodonmuutoksen kodan syntymän jälkeen ja nimenomaan huonoon suuntaan :D!
  jos olis rikas ja aikaa laittautua, ni sit olis kivaa, mut nytkuljen vaa rikkinäisissä vaatteissa. oikeestimul on ehkä 3 tai 4 paitaa mitkä on ehjiä ja tahrattomia, muissa tulee melkein kylmä niitten reikien takia :´D
  vielä joku päivä meilläki hyvät vaatteet vielä päällä, kun ollaan ihan tikissä ja ei tarvi miettii kaupassa, että missä peittyy makkarat :D!

  VastaaPoista
 2. Hyvä teksti ja oon täysin samaa mieltä! Mie meikkaan joka päivä, vaikka kävisin ulkona vaan käyttää koiran, koska on mukavampi kattoo peiliinki ku ei oo ihan resupekkana. Ripsienpidennykset helpottaa arkee ja tuntuu iha alastomalta ilman niitä :D.
  http://fitfatmamatiina.fitfashion.fi/2013/12/04/aiti-saa-panostaa-myos-itseensa/
  tossa oma kirjotus aiheeseen liittye jos haluut käyä kattoo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon ihan kokonaan unohtanut vastaa tähä, mutta siis kävin lukemassa sen, Tosi hyvä kirjotus! :)

   Poista