Neuvola

maanantai 7. huhtikuuta 2014

Oltiin tänään neuvolassa, samalla oli meidän ensimmäinen neuvola lääkäri.

Viimeksi neiti oli: 

Paino: 3980g
Nyt: 4650g

Pituutta: 53.6cm
Nyt: 54.3cm

Hattu: 35.3cm
Nyt: 37cm

Painosta tuli paljon moitteita, kun on lihonut parissa viikossa 650g. No minkäs sille mahdan kun neidillä on nälkä. Sanottiin, että pitäs syöttää vähemmän. Nooh.. Ei ensimmäisenä tule mieleen pitää vauvaa nälässä. Kun on syönyt synnäriltä asti 60ml kerralla, mutta annosta voisi lisätä että ei huutaisi koko aijan nälkää, mutta jos lisään tulee kaikki ylös. Joten ei järkeä siinäkään. Päätin että syötän samaan tahtiin kun aina ennenkin.

Onko muilla ollut samanlaisia " ongelmia? " Tosin mun mielestä en näe tässä mitään ongelmaa. Ruokaa pitää mun mielestä vasta sitten katsoa miten usein syö kun alkaa kiinteät. Ei nyt!

Neuvolan jälkeen ystäväni Monica soitti mulle ja tuli kyläilemaan vauvansa Aslan kanssa. Siinä sitten höpöteltiin vauva juttuja ja oltiin.
Tuli otettua muutama ihana kuva meidän söpöliineistä!

-Tanja 
5 kommenttia:

 1. meilki tuli kahessa viikossa melkein kilo lisää ja painokäyrä meni suoraa ylöspäin, mut ei siitä edes sanottu mitää :D riippuu niin neukkutädistä noi :<

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. aa okei! No oli vaan nii hölmistyny ja sano ettei sais syöttää noin paljon. Meinasin sanoo että no tuletko meille itse pitämään tyttöä nälässä mä en sitä itse tee! :D

   Poista
 2. meil tuli 4 viikos 895g lisää ja 4cm. meijän poika kasvaa pituutta ihan hurjaa vauhtia, ei jätkä mahu enään kunnolla hoitopöydällekkään :'DD mut niin siis riippuu ihan neukkutädistä. meilläkin alussa tuli saman verran 2 viikossa mitä nyt neljässä. mä lisäsin millimäärää pikkuhiljaa, eka 60ml, sit 70ml, 80ml jne. ja syötin silleen tauottaen, kyl pyryki alkuun puklaili/oksensi paljon pois mut pikkuhiljaa tottu siihen määrään nii ei tarvinu sit joka puoles tunti olla syöttämässä! nyt menee 120-140ml kerralla ja poika 3kk :D ja oon samaa mieltä tossa että ei tän ikäsillä vauvoilla pidä rupee säännöstelee että nyt saa vaan tän ja tän verran ettei tuu lihava?! tottakai lapsi saa ruokaa kun on nälkä, tosin aina kun vauva huutaa niin ei pitäis ruokaa antaa ettei totu siihen, mut jos mäki antaisin ruokaa aina ku pyry huutaa ni tällähetkellä se painais enemmän ku 6,5kg ja söis varmaa just puolen tunnin välein :'D ei aina kannata kuunnella neuvolatätejä ja ottaa niitä niin tosissaan ;)

  VastaaPoista
 3. Tuntuu että noita neuvolatätejä jotka ei tunnu paljoa osaavan on enemmänki....Kaikki lapset kasvaa eritahtia ja ovat erilaisia, välillä tulee enemmän ja välillä vähemmän. Se että pitäisi ruokaa vähentää kuulostaakin jo ihan tyhmältä, jos lapselle ruoka maistuu niin pitäisikö sitä pitää nälässä, se ei ole milläänlailla huono asia että ruoka maistuu, päinvastoin ihana asia että ruoka maistuu ja lapsi kasvaa! Tottakai rajat kaikella mutta aika mega paljon saisi lapsi syödä jotta siitä olisi haittaa. Elikkä älä hermoile asiasta, sopusuhtasen näköinen tyttö on ja kaunis! :)

  VastaaPoista
 4. voii mitä söpöliinejä nää meidän pupuset <3

  VastaaPoista