Älylapsi

sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Äitii, kuva KUVAAA! 

Olivia on ihan innoissaan valokuvaamisesta. Haluaisi olla koko ajan valokuvattavana ja hän haluaa itse ottaa itsestään valokuvia. Olivialla on mun vanha nokian simpukkapuhelin. Olivia harvoin saa koskea mun puhelimeen, koska saattaa heittää tosta noin vaan mun puhelimen lattialle. Mun puhelin on vähän liian kallis käymään lattioilla. Joten sitä varten oma puhelin. 

Mistälie oppinut "ottamaan" itsesään kuvia..

Olen aina ollut sitä mieltä, että lapsen ei kuulu olla somessa "mukana". Lapsen kuuluu leikkiä omilla leluillaan, vaikka sitten tuolla mun vanhalla simpukkapuhelimella, se on lelu nyt. Mutta ei pelata tableteilla, koneilla tai puhelimilla. 

Aluksi en halunnut edes lastenohjelmia näyttää ipadista, puhelimesta tai koneelta. Mutta nykyään aamusin Olivia pysyy ihan hetken paikallaan, kun saa katsoa yhden " timppa lammas " jakson. Mä saan rauhassa venytellä ja herätä, en ole yhtään niitä heti herääviä ihmisiä. Sekä nykyään Oliviaa saa joskus keskellä päivääkin katsoa pikku kakkosta. Silloin, kun olen yksin kotona ja haluan laittaa nopeasti ja rauhassa sen ruuan. Joten silloin taaperotuoli tietokoneen ääreen ja pikku kakkonen auki. Siinä kerkiän ruuan laittaa hyvin ennenkuin pikku kakkonen on loppunut. 

Ennen lasta ajattelin, että ei meillä ei katsota, kuin sadepäivinä lastenohjelmia keskellä päivää. Näin nopeasti se mieli saattaakkin muuttua, kun haluaa laittaa ruokaa ilman taaperoraivareita tai tehdä jotain muuta rauhassa, joka pitää hoitaa silloin samantien. 
No entäs, jos minä käytän silti koko ajan puhelinta? Meillä taapero on oppinut rullaamaan puhelimen näytön auki sekä rullaamaan sivustoja alas ja ylös. Ja sen se on oppinut tasan siitä, kun hän on nähnyt mun tekevän niin. 

Äiti vähän snäppäilee, selaa instagramia ja facebookkia. Ja toisella hetkellä jo höpöttää kavereiden kanssa wats apissa. Enhän mä silloin voisi niin kovasti kieltää Olivialtakaan somea, koska teen itse sitä koko ajan vähintään toisella kädellä. 

Olen päätökseni tehnyt ja yritän vähentää someilua puhelimellani silloin, kun olen Olivian kanssa. Vaikka on aikuisten juttuja, jotka ei lapsille niinsanotusti kuulu. Karua se vaan on, katsoa kuinka alle kaksi vuotias tyttäreni osaa selata instagramia. Ei silloin voi lapselta vaatia leikkiä puuleluilla omassa huoneessaan, kun äiti snäppäilee päivän kuulumisia koko ajan. Vaikka lapsi pyörisi vieressä, ei sekään ole kiva. Joten nyt koitetaan vähentää somen käyttöä täälläkin! 

Täytyy kyllä myöntää, että siitä tulee helvetin vaikeaa, koska ainoa "Sosiaalinen" elämä on mulla somessa melkeempä nykyään. Ja tykkään tosi paljon ottaa Oliviasta tilanne kuvia ja sun muuta, katsotaan miten tämä etenee.. 
Tässäkin muru erikseen pyysi äitiä ottamaan kuvan!❤️

Hyvää sunnuntai-iltaa kaikille! 

-Tanja 

4 kommenttia:

 1. Mulla on tämä some ongelma myös, vähentäminen on silloin mahdollista kun puhelin on kiinni (akku loppu) :D Valtteri osaa myös liian hyvin käyttää noita laitteita ja puhuu kuinka hän haluaa iphonen kun menee kouluu sitä odotellessa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha voi ei! On tää nykymailma kyllä niin somea somea ja vielä kerran somea!

   Poista
 2. Meillä ollaan siinä pisteessä, et Jadea saa joskus ihan houkuttelemalla houkutella muihin juttuihin puhelimen äärestä ja rajoittaa jo pelaamista. Jade on meinaa alkanut pelailee kavereidensa kanssa lasten nettipelejä ja puhuu pelatessa vielä pitkät ajat mikrofoonien välityksillä toisilleen pelin etenemisestä.. hirveetä katottavaa! :'D tuli mieleen mun vanha poikaystävä joka pelas aina kuulokkeet päässä ja mua ärsytti sikana ku ei saanu mitään yhteyttä oikeesee maailmaam :D Nii, ja eikä tässä munkaa someajankäytössä oo paljon kehumista. Vaikka ei olis kokoajan puhelimen tai koneen ääressä, ni siltin kone on aina vähintään päällä ku ollaan kotona. Kyl tää vähän laittaa mietittyttämään ja ainakaan en kaipaa enää yhtään somekanavaa lisää!:D
  Ps. Sulle olis haaste mun blogissa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minkä ikäinen Jade nyt onkaan? :)

   On tää kyllä hassua, kun ei omassa nuoruudessa ollut tällästä ja nyt ei pysty hetkeäkään irrottautumaan somesta!

   Kiitos käyn katsomassa! :)

   Poista