Nukutaan, kun nukuttaa. Syödään, kun nälättää.

lauantai 2. tammikuuta 2016

Ollaan nyt reissattu aika paljon joulun tienoilla ja mä uskoisin, että se on vaikuttanut todella Olivian yöuniin sekä rytmeihin. 

Mä oon ollu aika loppu tän reissaamisen takia. Olivia nukkuu tosi huonosti vieraissa paikoissa, jos minä ja Kalle ollaan paikalla. Sekä päätön meno vieraissa paikoissa. Vaikka ollaan reissattu tosi paljon Olivian syntymästä lähtien niin Olivia vaan rellestää ja riehuu ihan sairaasti toisten kotona. (Kyllä se kotonakin riehuu, mutta vieraissa paikoissa se on jotain ihan uskomantonta välillä.) Kaikki vaan sileeks meiningillä..

Muuten, jos Olivia on esim ollut yökylässä jossain niin menee tosi nätisti aina nukkumaan ja nukkuu aamuun asti. Mutta jos me ollaan paikalla tai edes jompi kumpi niin saadaan taistella nukkumaan menosta ihan urakalla. Sekä yöllä herätään kolmesataamiljoonaa kertaa ja aamulla noustaan ennen kukonpierua ylös. 
Mua ei enää oikeesti kiinnosta mennä mihinkään yökyläilemään tän neidin kanssa, koska mä väsyn siitä ihan sikana. Musta on tosi raastavaa koko ajan päivisinki kieltää heittelemästä koriste esineitä lattialle yms. Koska ei kaikilla ole lapsellinen koti niin ei voi olettaakkaan, että siellä niitä koriste esineitä ei olisi. Eikä voi myöskään olettaa, että Olivia ei niihin koskisi. Sen takia mun täytyy myös jossain paikoissa olla kokoajan silmät selässäkin. 

Enää ei tosiaan siis reissata niin paljon. Reissattiin tosi paljon, kun Olivia oli vauva silloin se oli tosi helppoa. Nykyään mut saa houkutella lähtemään, että lähden. Joulukin oli mulle vähän silleen, että mua ahdisit lähteä, koska tiesin mitä se tuo tullessaan. 
Viime yö oli pitkästä aikaa yö, jolloin Olivia ei herännyt. Fiilis on, kuin olisi viikon nukkunut, kun sai kokonaisen yö nukutuksi. Kalle oli ottanut takasin käyttöön tuttipullon, kun mä olin työharjottelussa espoossa. Osaatteko arvata kuinka lirissä me nyt ollaan? Olivia ei suostu juomaan edes päivisin enää mukista, vaikka osaa erittäin hyvin sen. Ei suostu menemään päiväunille tai yöunille ilman tuttipulloa, jossa on melkeempä aina MAITOA!!! Hyvin harvoin vesi kelpaa, jota oon yrittänyt maidon sijaan antaa. Rehellisesti sanottuna olen antanut periksi. En vain oo jaksanut kuunnella Olivian huutoa, joten nyt ollaan menty sieltä mistä aita on matalin. Tuntuu, että tuttipullon ottaminen pois jo toistamiseen on vain paljon hankalempaa, kuin ensimmäisellä kerralla. Kun ei päivisinkään juo enää mukista. 

Joten nyt tahtoisin vinkkivitosia miten tämä kannattaa nyt toteuttaa? 
Syöminenkään ei ole sujunut puoleen vuoteen kotona ollenkaan. Kotona ei syödä. Päiväkodissa syödään, saattaa haluta kolmekin kertaa santsauksen. Joten arvatkaa kuinkapaljon odotan sitä, että Olivia menee ylihuomenna taas päiväkotiin? Arkisin ymmärrän, että kotona ei ehkä syödä, jos päiväkodissa on mätetty urakalla ruokaa. Ei iltaisin enää ehkä jaksa syödä, mutta se, että joululomalla.. Mitä toi on syönyt? Ei juuri mitään. Parhaimmillaan kaksi haarukallista ruokaa. 

Ehkä syö, kun on syödäkseen. En jaksa enää ottaa tressiä tästä, kosks päiväkoti alkaa ylihuomenna, onneksi. 

Hampaiden tulo toki voi vaikuttaa syömiseen sekä nukkumiseen, mutta ennen hampaiden tuleminen ei ole vaikuttanut nukkumiseen eikä syömiseen. 

Miten teillä 1v 10kk taaperot syövät ja nukkuvat? 

-Tanja 6 kommenttia:

 1. Meillä on muutaman kuukauden nuorempi tyttö ja tutulta kuulostaa. Ihan hirveen villi kylässä käydessa, ei syö (paitsi herkkuja jos antas :DD) ja nukkuu miten sattuu. On myös tosi uhmakas kotona. Mutta hälle on ainakin tulossa vikat poskihampaat jotka ovat kuulema ne kaikista kivuliaimmat. Ei auta kun koittaa kestää. Tsemppiä!!! Tuo syömättömyys on äärimmäisen kuluttavaa seurata äitinä vierestä :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huojentavaa kuulla, että muillakin on vähän samanlaista!

   Mä kanssa luulen, että hampaita on täälläkin tulossa!

   Tsemppiä teille! <3

   Poista
 2. Ikävää että kyläily ei ole enää niin mieleistä sulle. Toivottavasti kaikki läheisesi ymmärtäisivät että lapset on lapsia ja päätön meno kuuluu tuohon ikään :) todennäköisesti tahtoo puhtaasti huomiota. Kyllä se siitä ajan kanssa.

  Mitä jos kävisitte yhdessä ostamassa jonkun tosi hienon nokkamukin/mukin? Tyttö saisi itse valita muutamasta vaihtoehdosta uuden :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti ymmärtää! :)

   Kiitos paljon hyvästä ideasta! :) Testaamme sitä!

   Poista
 3. Voii toivotaan, että kyläilyt helpottaa pian! Meilläkin oli reilun vuoden - 2 vuoden iässä aika moinen show aina kylässä, mutta yleensä nukuttiin kuitenkin suht hyvin verrattuna siihen, että nukkuminen on ollut aina se pahin haaste meillä. Viime reissu meni kuitenkin todella hienosti, sillä neiti nukkui koko yön ja leikki kiltisti muiden kanssa :) Myös se pahin, eli automatka sujui ilman yhtäkään kitinää! :)

  Meilläkin vieläkin annetaan iltavesi/päikkärivesi pullosta. Nyt tässä kuussa tarkoitus olisi vaa kylmästi ottaa se pois niin ettei niitä takasin tuoda :D Vois kokeilla tuota, että ostaa jonkin kivan uuden mukin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vautsi, että teillä on mennyt hyvin! :)

   tsemppiä pullon ottamiseen! XD Mäkin yritän! Hahha

   Poista