Olen seurustellut vasta vähän aikaa ja silti minulla on vauvakuume

maanantai 12. helmikuuta 2018

Kuva Pixabay
Voiko mulla olla vauvakuumetta ihan tosissaan? Kai nyt kaikilla voi vauvakuume jossain vaiheessa olla, jos on joskus halunnut lapsia. Myös minulla voi olla, vaikka olen ollut parisuhteessa vasta todella vähän aikaa. 

Haaveena on ollut kaksi tai jopa kolme lasta. Tilanne muuttui ja tiesin, että en tule saamaan vielä toviin edes toista lasta. Joten tällä hetkellä yksi saa riittää. Ja se ei haittaa, koska ensimmäisessäkin lapsessa on omat haasteensa. Olen aina ollut sitä mieltä, että ennen kolmekymppiä minulla on kaikki ne lapset toivottavasti mitä olen haaveillut. Kolmenkympin jälkeen en enää halua lapsia. Moni ihmettelee, että miksi minulla on kolmenkympin raja? - Ihan vain sen takia, että olen saanut esikoiseni parikymppisenä joten en välttämättä halua aloittaa enää kolmenkympin jälkeen vauva rumpaa, kun esikoinen on jo sen verran iso. Minua ei ole ikinä haitannut isompi ikäero lapsilla ja olen myös toivonut, että omille lapsilleni tulee sellainen ikäero, että esikoiseni osaa jo itse käydä vessassa, että ei ole kahta vaippaikäistä talossa. Haluan, että esikoiseni osaa itse voidella leivän sekä pukea. 
Tällä hetkellä esikoiseni on juuri siinä iässä, että toivoisin toista lasta, mutta elämäntilanne ei anna sijaa nyt toiselle.
Kuva Pixabay
Nykypäivänä on todella tavallista, että lapsilla on eri isät. Mutta kyllä mietin välillä sitä, että jos toinen  vauva tulisi niin olisi kaksi lasta ja niillä eri isät. Entäs, jos ero tuleekin, vaikka ennenkuin vauva kerkeä edes syntyä tai lapsi kerkeisi täyttämään yhden vuoden ja ero tulisi. Siinä sitä sitten kahden lapsen kanssa "yksin" ja lapsillä eri isät. 
Mutta ei kai sitä voi edes elää niin, että näitä mahdollisia mitä jos tilanteita miettisi jatkuvasti. Elämää ei voi ennustaa tai tietää mitä tapahtuu esim vuoden tai viiden vuoden päästä. 

"Kärsin" vauvakuumeesta, vaikka tiedän että tällä hetkellä ei ole mahdollista saada vauvaa. Milloin on oikea aika haluta uusi perheenjäsen uuden miehen kanssa? - En usko, että tähän on yhtä oikeaa vastausta. Enkä usko, että seurustelu vuosien määrällä voi sanoa, että nyt voi haluta vauvaa perheeseen. 
Kuva Pixabay
Mielenkiinnosta haluaisin tietää, että kuinka kauan te olette olleet miehenne kanssa yhdessä, kun olette harkinneet uutta perheenjäsentä? Sekä saa kertoa uusioperhe tarinoita! 

ps. Haluan vielä painottaa kaikille tutuille ja tutun tutuille, että meille ei ole tulossa vauvaa nyt eikä vielä pitkään aikaan. Kunhan vain pohdiskelen ääneen asioita. 

pss. Toivottavasti tästä ei tullut kauhean sekametelisoppa postausta, tytär vieressä niin ajatus pääsi karkailemaan hiukan. 


- Tanja 

4 kommenttia:

 1. Ei vauvakuumeessa mitään väärää ole , se vain osaa olla aika pirullinen 🙈

  VastaaPoista
 2. Voi että 😍😅 mullakin vauvakuume siitä asti kun kuopus vauva ollu ja onhan se vieläkin ❤️ pitää vielä ootella muutama vuosi.

  VastaaPoista
 3. Vauvakuume tulee ja menee tääläkin. Nyt ei vaan ole yhtään sopiva hetki kyllä, joten siirrän sen syrjään :D

  VastaaPoista
 4. Varmaan vaikuttaa juuri tuo esikoisen ikä, että alkaa haaveilla vauvasta. Uskon että tunnet sen kyllä, kun on oikea aika vauvalle. <3

  VastaaPoista