Jos tänä vuonna ehkä vähän iisimmin tytön synttäreiden kanssa?

sunnuntai 25. helmikuuta 2018

Minun pieni neiti täyttää tasan viikon päästä neljä vuotta. En voi uskoa, kuinka nopeasti tämä neljä vuotta on kulunut. Sekä kuinka paljon näissä vuosissa on tapahtunut kasvua niin minun kohdallani äitinä sekä tyttärelläni. 

Vastahan tuo pieni tirppa syntyi ja opettelin vaihtamaan vaippoja, koska en ollut koskaan aikaisemmin vaihtanut vaipan vaippaa varmaankaan ennen tyttäreni syntymää. 

Olemme opetelleet tuntemaan toistemme hyvät ja huonot puolet näiden vuosien aikana. 

No olemme tulleet elämässä siihen vaiheeseen, että suunittelemme Frozen syntympäpäiviä. Koristelut alkavat pikkuhiljaa olla hankittu ja tietenkin mikä tärkein niin synttäri mekkokin on jo hankittu. 

Olivian unelmien täyttymys, Frozen synttärimekko. En todellakaan vuosi sitten olisi voinut kuvitella, että hän joskus vielä oikeasti juhlii frozen kolttu yllään. Mitä vain sen tähden, että näkee oman lapsen onnen! 

Taitaa vaan pieni neiti olla todella malttamton juhlien odottelija. Joka päivä kysytään, että joko ne frozen synttärit kohta olisi. Nyt voin jo huokaista helpotuksesta, että onneksi ne on kahden viikon päästä. Aivot meinaa sulaa tähän kyselyyn ja jankutukseen.  (Lapsi ei tietenkään ymmärrä aikaa.) 
Koristeet aikalailla hankittu, mutta entäs syömä puoli? Mitään ei ole vielä lyöty lukkoon tai mietitty sen koommin, muutakuin että Olivian kummitäti taikoo tänä vuonna kakun, joka on tottakai teemaan sopiva. 

Ajattelin tänä vuonna mennä sieltä mistä aita on matalin, koska en yksinkertaisesti jaksa leipoa sitä tuota ja tätä pienessä olemattomassa keittiössäni. Tänä vuonna ei tule suurta voileipäkakkua eikä mitään muutakaan sen ihmeellisempää. Suolaiset minimiin sekä makeat. Olen ehkä aikaisempina vuosina pistänyt vähän överiksi tarjoilujen suhteen. 

Omasta lapsuudesta muistelisin, että omilla synttäreillä on ollut perus täytekakku missä on päällä ollut kiiviä sekä persikkaa. Muutama muu kippo mitkä ovat sisältäneet poppari, sipsiä sekä karkkia. Ei kummosempia tarjoiluja ollut 20-vuotta sitten. 

Joten tänä vuonna panostetaan vähän enemmän koristeluun, koska Olivia toivoi Frozen synttäreitä jo niin pitkään, joten ne hän saa. Olivia ei todellakaan ymmärrä, suolaisten piirakoiden tai muutaman eri keksilaadun juttua. Lasta ei se ruoka kiinnosta vaan mikä tunnelma siellä kotona on. 

Joten näin nyt ehkä muutaman kerran todenneena kerron vielä kerran, että ruokailu on tänä vuonna syntymäpäivillä on minimissään. 
Onko teistä mennyt tämä nykypäivän synttäri hömpötys vähän överiksi? Omasta mielestäni on ja siksi yritän itse nyt vähän rauhoittua, koska muuten meidän 5v syntymäpäivät on samaa tasoa, kun joskus aikoinaan MTV:ltä tuli näitä Sweet Sixtyyn synttäri ohjelmia. Silloin 16-vuotias teini tuli norsuilla juhlapaikalle 500e mekossaan. Ja lahjaksi hän tottakai sai uusimman auton mitä markkinoilta löytyi. 

Jos olette putoista seurannut niin siinä tämä Tanhupallo sanoi aika hyvin. että synttäri vieraiden pussukoihin meni 60e/kpl joten seuraava loma vietettiin omalla takapihalla. (Jotenkin näin.)

Joten tänä vuonna minä myös yritän ja toivon, että en mene liiallisuuksiin näiden syntymäpäivien kanssa. Tykkään hirveästi laittaa ja tehdä. Sekä tykkään siitä, että kaikki olisi just vimpan päälle laitettu ja katettu. Mutta tänä vuonna toivottavasti toisin. 

Kaipailisin siis pieniä suolaisia/makeisia tarjottava vinkkejä, mitkä sopivat isolle porukalle missä on lapsia sekä aikuisia! Laita kommentilla tuohon alas, kiitos! 

-Tanja

5 kommenttia:

 1. Kasvistikut ja dippi
  Popcorn
  Hedelmiä palasina
  Muffinssit


  Ja näille voi antaa kivoja nimiä esim "Elsan kasvistikut" "oolafin popparit" yms.

  VastaaPoista
 2. Meillä on ollu aika pienet tarjoilut, suunnitelmat hurjat mut budjetti pieni 😅 jos on aikaa näpertää niin suolaiseksi cocktailtikkuja 😊 http://sangynalla.blogspot.fi/2017/08/1v-3v-yhteiset-synttarit.html

  VastaaPoista
 3. Sweet sixty = 6kymppiset 😄 sixteen on 16

  VastaaPoista
 4. Pirkan donitsit oli meillä suosituin herkku lapsilla :D
  Kurkku- ja porkkanatikut ja nakit suolaisissa. Hodarit.

  VastaaPoista
 5. Grillivartaita (niitä puisia), valkoisia vaahtokarkkeja, suolatikkuja ja pieneksi leikattua lakritsia. Tarvikkeet esille ja ohjeeksi teksti "lumiukko tehtäisiinkös..". Tää oli viime vuonna frozen-synttäreiden lempiosuus kaikkien 3-10 vuotiaiden (ja muutamien aikuistenkin) mielestä. Syntyi hyviä ja hienoja lumiukkoja. :)

  VastaaPoista